WVC Volley Dames verliest met 1-3 van Kamernet/Veracles

Zaterdag speelden de dames van Weghorst Makelaardij WVC Volley D1 thuis in Wierden tegen Kamernet/Veracles D1. De dames uit Groningen hebben vorige week hun eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen en waren dit nu weer van plan.

De eerste set werd door de dames uit Wierden begonnen met Marlijne Ter Avest, aanvoerder Lisette Ottenschot, Loes Plaggenmarsch, Marlon Voortman, Ruth Janssen, Kirsten Lentink en Maartje Hoogeveen, maar zij is geen passer loper. Er werd direct gewisseld, Anne Meijerink in de plaats voor Maartje (maar toch even haar debuut gemaakt!). Net als vorige week liett WVC zich niet zomaar de kaas van het brood eten. Met hard werken, veel enthousiasme en energie bleef de eerste set met 26-24 in Wierden.

In de tweede set herpakte Veracles zich en geven ze veel serve druk. De pass lijn van WVC Volley had hier geen goed antwoord op, waardoor zij niet in het spel konden komen. De dames uit Groningen bleven daarentegen netjes spelen en konden daardoor de set makkelijk winnen met 14-25.

In de derde set werd er een stuk harder gewerkt door de dames uit Wierden. Anne Meijerink pakte daarin het voortouw en scoort veel punten voor WVC. Toch lukte het niet om Veracles bij te blijven. Er was geprobeerd om meer aanvalskracht in te zetten, de zussen Voortman (Else en Lotte) werden bij Wierden in het veld gebracht. Maar helaas konden zij dat de stand niet omdraaien. Groningen won de derde set met 22-25.

Alles of niks dus voor WVC in de vierde set, want hoe dan ook, zij gaan voor een vijf setter. Aan het harde werken en de energie van alle 13 speelsters lag het zeker niet. De dames uit Groningen deden dit ook en heel erg netjes. Zij legden veel serve druk, hadden zelf een goede pass en hebben minder kansen nodig om het af te maken dan de Wierdense dames. Geheel terecht winnen zij de vierde set dan ook met 19-25 en nemen 3 punten mee terug naar Groningen.