Heren VKC ’03 winnen dik van De Hof uit Markelo

Na een spannende eerste bekerwedstrijd moesten zaterdag toch echt de eerste drie punten worden gepakt. In De Vlaskoel kwamen de mannen uit Markelo op bezoek, een mede competitiegenoot waardoor de uitslag ook interessant zou zijn voor de komende competitie die volgende week begint. Met afwezigheid van manager Jeffrey stond voor de heren van VKC ’03 zelf de taak om de punten in Tubbergen te houden. Waar de beker voor VKC ’03 als voorbereiding wordt beschouwd was iedereen gebrand om te winnen. Een goed begin is het halve werk daarom begon VKC ’03 30 seconden met een penalty tegen die keeper Patrick niet wist te keren. Lang kon De Hof echter niet genieten van hun voorsprong, met een snelheid waar je u tegen zegt begon VKC ’03 aan te vallen. Met de tandem Rob & Patrick in de hoofdrol wisten de heren uit Tubbergen om de voorsprong na slechts 1 periode op 7-2 te zetten. De tweede periode was verre van goed te noemen, het gebrek aan wedstrijdritme werd maar even goed blootgelegd. Door slecht overnemen, matige communicatie en domme passes kreeg VKC ’03 doelpunten tegen die zwaar onnodig waren. De aanval daarentegen werd stug doorgezet waardoor de schade enigszins beperkt bleef, tussenstand 13-6.

In de rust werd er door coach Rogier gehamerd op de domme fouten in de verdediging en de onnodige persoonlijke fouten. Met als doel geen tegendoelpunten in de komende periode. Waar VKC ’03 weer om de haverklap een persoonlijke fout wist te begaan stond de verdediging wel als een huis, met welgeteld 6 man-minder situaties en slechts 1 tegendoelpunt. De vierde periode lag wederom in de lijn van de wedstrijd, veel doelpunten en veel persoonlijke fouten vanuit de kant van VKC ’03. Hoogtepunt in deze periode kwam van Sem Meijer die zich goed vrij wist te maken in de punt van de aanval en vanuit daar de keeper het bos in wist te sturen met een technisch behendigheidje. Einduitslag 21-8. VKC ’03 bewijst klaar te zijn voor het seizoen. Concluderend: scoren ging goed, domme overtredingen maken nog beter. MOTM: met Gerben Eertman in onze selectie hebben wij de flankenflitser die assisten uit kan delen alsof het niets is. Wanneer deze man zelf in scoringspositie komt mag ook elke keeper bang worden.

Doelpunten:

Rob Kienhuis: 5 keer

Raymond Broenink: 4 keer

Bram Paus: 4 keer

Jurian Krom: 3 keer

Gerben Eertman: 2 keer

Sem Meijer: 1 keer

Ruben Baas: 1 keer

Pascal Pouwel: 1 keer

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer