Jansen, Mulder en Hardon pakken medailles op Nederlands Kampioenschap atletiek onder 16 jaar

In Amsterdam vonden de officieuze Nederlandse Kampioenschappen individueel onder 16 jaar plaats. Maar liefst drie atleten van het Enschedese AC Tion wisten medailles mee naar huis te nemen.

De talentvolle Ruby Jansen werd tweede op de 150 meter in een snelle 19.08 sec. Bij het verspringen mistte Jansen nipt het podium en werd met 5.22 meter vierde. Nikki Mulder verrastte bij het hoogspringen door in de eerste poging over 1.63 meter te springen en kreeg het brons omgehangen. Met een sprong van 4.82 meter werd Mulder 12e in het eindklassement bij het verspringen. De Almelose Joan Hardon liet in de serie een snelle 47.81 sec. optekenen bij de 300 meter horden. In de finale werd een fractie langzamer gelopen met 48.28 meter maar dat mocht de pret niet drukken want die tijd betekende een bronzen medaille.

Ruby Jansen
Joan Hardon

De van een lange blessure herstelde Kris Oosterveld deed het uitstekend bij het verspringen. Met een sprong van 5.18 meter werd ze 5e en op de 150 meter liet Oosterveld een tijd klokken van 19.58 sec. Deze betekende een tiende plaats van Nederland. Jente van der Meer evenaarde haar persoonlijke record bij het polsstokhoogspingen van 2,40 meter en werd hiermee zevende in het eindklassement.