Mooie wedstrijden tijdens het eerste thuisweekend Peatminers!

Peatminers V14 – Kikkers X14: 48-27

Vrijdagavond 19:00. De tip off van de wedstrijd. De meiden schieten uit de startblokken. Binnen enkele minuten staat er al 14-0 op het scorebord. Alles wijst erop dat het een makkelijke avond wordt. Concentratie is het sleutelwoord in de time-out die volgt.

Weer in het veld is het team dat snel vergeten. Ze haasten zich om de score op te voeren. Te gehaast; vrije lay-ups gaan mis en schoten vallen niet. Dat breekt ze op en het team speelt meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. En dan wordt het een kwestie van hard werken. En dat doen ze. De inzet is super! En dat verdient een compliment. De overwinning komt dan ook geen moment in gevaar. Daarvoor is het krachtsverschil te groot.

Peatminers MU22-1 – Twente Buzzards MU22-1: 57-68

Het tempo zat er vanaf het begin goed in, daardoor liep Peatminers uit en speelde ze goed. In het eerste kwart was de stand daarom ook 20-14. Het tweede kwart begon ook goed. Hoe verder de heren onder 22 in groen in het kwart zaten, hoe verder de tegenstander in liep. De rust was ver te zoeken en het spel was te gehaast dat resulteerde in een ruststand van 37-35.

Derde kwart kwam het fenomeen “Peatminers derde kwart” om het hoekje kijken. Deze keer was de rust en overzicht niet aanwezig en werden er slechte passes gegeven. 46-52 stand. Alles was nog mogelijk. Het vierde kwart werd het er niet beter op en was de tegenstander gewoon simpelweg beter dan Peatminers. Dus de eindstand werd 57-68 in het voordeel voor Twente Buzzards.