Rivo Rijssen D1 wint van Pharmafilter US D2 met 2-3

Deze week reisde Rivo Dames 1 af naar Amsterdam. Daar volgende om 15.15 uur het beginsignaaltegen US Dames 2. Spelverdeelster Lieke Brouwer kon er wegens ziekte niet bij zijn. Gelukkig kwam Karlijn Zomer de dames van Rivo versterken samen met diagonaal Janne Boogaerdt. Beide spelen in dames 4! De wedstrijd eindigde in een moeizame 2-3 overwinning voor Rivo maar ook dat levert punten op.

Set 1: Rivo begon goed aan de wedstrijd en wist al snel een degelijk voorsprong van 3 á 4 punten te pakken op US. Mede dankzij een zwak serverend (veel foutserve) US en de aanvallende uitblinker Floortje van Losser. Rivo leek de set naar zich toe te trekken totdat we bij de big points kwamen. De passing was niet meer optimaal en aanvallend werd er geen druk meer gezet. US was op dat moment in de rally de bovenliggende partij en wist de set op het eind naar haar toe te trekken. Een zure uitslag van een set die over het algemeen in de richting van Rivo ging. 26-24

Set 2: Rivo herpakte zich meteen, serverend werd US meer onder druk gezet en de eigen side-out verliep beter. Aanvallend scoorde bijna iedereen en wist Evita met haar serve en Floortje met een uitstekende pass er voor te zorgen dat de set vrij eenvoudig binnen werd gehaald. 15-25

Set 3: Een goed begin met op serve van Suzan Agterberg leverde Rivo meteen een 3-0 voorsprong op. Maar het gat werd meteen teniet gedaan door een goede service serie van US die onze passers niet onder controle kregen. Ook werden kansen niet meer afgemaakt en scoorde US bijna elke kans, voornamelijk via de buitenaanval. US pakte in deze set een riante voorsprong dankzij een goede servicedruk. Maud Timmerman wist met 4 uitstekende aanvallen binnen 5 punten het gat nog te verkleinen, waardoor Rivo aan het einde van de set toch weer kansen rook. Maar was het te laat om het tij te keren. 1 punt verlies was een feit en het leek erop alsof er niks meer te halen viel in Amsterdam. 25-22

Set 4: Rivo speelde deze set niet sterk, maar omdat US veel onnodige fouten maakte bleef de stand lang gelijk opgaan. Toch wist US dankzij een goede verdediging en buitenaanval een gat te trekken tot 17-14. Hierop werd een time-out genomen en kwam Rivo weer terug. Uiteindelijk kwam Rivo bij 18-18 weer gelijk en wist het de set naar zich toe te trekken met uitstekend blok en verdediging. 21-25

Set 5: Aan het begin van de 5e set kwam Rivo achter door een vrije bal van US niet fatsoenlijk te passen, opgevolgd door een discutabele beslissing van de scheids. Geen lekker begin, 2-0 achter. Gelukkig herpakt Rivo zich meteen en op 3-3 komt Famke Zomer erin voor de serve die een prima serie neer zet en ook verdedigend puik werk verricht. Op een stand van 6-8 moest er van kant gewisseld worden.
Daarna gaat het ineens stukken makkelijker en loopt Rivo uit naar 14-8. Mooie aanvallen van Evita en Susan breken de verdediging.
Maar toen… Rivo kreeg geen controle over de pass en aanvallend kon er niet worden gescoord. Zelfs 2 time-outs konden de service van US niet breken en Rivo bleef onder druk staan. US kwam terug toch 13-14 en kreeg opnieuw een kans om een aanval op te bouwen. Deze viel gelukkig voor ons een centimeter of 5 uit en daarmee won Rivo de wedstrijd met 2-3.

Een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar voor het afgereisde trouwe Rivo publiek en voor de coaches een zenuwslopende wedstrijd. Volgende week de derby tegen WVC Wierden in de Reggehal te Rijssen. Niet om 16.30 uur maar al om 14.30 uur!