PH hard onderuit tegen Enter Vooruit

In de eerste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2021-2022 is PH 1 tegen een harde nederlaag aangelopen. In de seizoensouverture werd met maar liefst 7-0 verloren van Enter Vooruit. Na een kwartier spelen keken de bezoekers al tegen een schier onmogelijke achterstand aan (3-0), die gaandeweg de wedstrijd verder werd uitgebouwd door de thuisploeg.

PH wil zich graag meten met Enter Vooruit, maar de conclusie na 90 minuten voetballen was dat vandaag PH onmachtig was om tegenstand te bieden aan de aanvalsdrang van de Entenaren. PH leek nog wel aardig aan de wedstrijd te beginnen, maar toen de eerste tegentreffer in rap tempo werd verdubbeld, leek Enter Vooruit ontketent en voetbalde zich zorgeloos naar de winst. Al na zeven minuten was het Henri Knol die door de as van het veld opstoomde en, zonder een strobreed in de weg gelegd te worden, de even zo vrije linksbuiten de niet te missen kans van drie meter geven. Dat deed deze flegmatieke buitenspeler dan ook niet en zoals gezegd was dat de opmars voor een zware middag. Nog binnen het kwartier was het 2-0, wederom de aanvallende middenvelder die de diepte zocht en werd gevonden, ditmaal koos hij zijn maatje op het middenveld waarop hij de bal teruglegde en ook hij schoot raak. Toen na 15 minuten de 3-0 tegen de touwen werd gewerkt zakte bij PH de moed in de schoenen, werkelijk niks lukte en groeide het moraal van Enter Vooruit verder en verder. PH zocht vooral via direct spel en de lange bal de aanval maar kon hieruit geen vuist maken. Vlak voor rust haalde Enter haar voet iets van het gaspedaal en was dat het moment voor PH om mogelijk terug te komen, maar buiten een aantal corners en twee afstandsschoten kon PH niet gevaarlijk worden. Nog voor rust werd het 4-0. Eindelijk konden we naar de thee.

In de rust werd besproken om de as eerder onder druk te zetten en daarin snel proberen te scoren om nog weer terug in de wedstrijd te kunnen komen. Het tegenovergestelde gebeurde, binnen 5 minuten was de pijnlijke 5-0 voorsprong bereikt. Ditmaal was het spits Velten die een buitenkansje wist uit te pakken. Het niveau daalde verder en verder en ook de wisselingen van trainer Hodes konden niet het beoogde kantelpunt bewerkstelligen. Iedereen aan de zijde van PH was vooral blij dat de uitstekend fluitende Baaksma een einde maakte aan de wedstrijd. Zaak voor PH om haar rug te rechten, niet te lang stil te staan bij deze totale off-day, de koppen kort bij elkaar te steken en weer de focus te houden richting ASC’62. Een nieuwe wedstrijd waarbij ook slechts 3 punten te verdienen valt, hoe groot de nederlaag vandaag ook was.