Hulzense Boys opent seizoen met gelijkspel

Zaterdag 25 september was een datum waar bij Hulzense Boys al lang naar uitgekeken werd. Het betrof de dag waarop de competitie eindelijk zou beginnen. De ploeg van trainer Erik Zandstra had een goede voorbereiding. Zo eindigde het eerste in een zware bekerpoule en was men klaar voor de competitie. In de eerste wedstrijd stond een thuisduel tegen IJVV op het programma.

Vanaf het beginsignaal was het Hulzense Boys dat het initiatief nam. De ploeg had meer balbezit en al snel werd het vijandelijke doel gezocht. Na enkele minuten spelen kwam de bal voor de voeten van Devin Poorterman. Hij zag een opening op links en bediende Danny Schoenmaker. Danny kopte de bal door op Lars Bove, die de bal meenam en met een strak schot in de verre hoek de doelman van de gasten al vroeg kansloos liet, 1-0. Een droomstart natuurlijk en niet veel later kreeg de ploeg uit Hulsen opnieuw een goede mogelijkheid. Een strakke bal van Danny Schoenmaker ging naar Fabian te Kolste. Hij gaf de bal breed op Sander Kamphuis, maar zijn inzet werd nog net geblokt door een verdediger van IJVV. De daaropvolgende was dreigend, maar de inzet van Lars Bove verdween uiteindelijk net naast het doel.

Na deze momenten kwam IJVV wat beter in de wedstrijd en liet zien over een gevaarlijke ploeg te beschikken. Het zocht in die fase de aanval via de buitenspelers. Zo ging een bal via de kluts en Casper van der Veen richting het eigen doel, maar kon vlak voor de lijn alsnog weggewerkt worden. Niet veel later was het echter wel raak. De bal werd vlak voor het doel ingespeeld op aanvaller Van Marle. Hij draaide weg en schoot de bal, die nog licht werd aangeraakt, achter doelman Loohuis, 1-1. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Een hoge bal van Lars Bove werd door Sander Kamphuis met een volley op doel geschoten. De bal was de doelman al gepasseerd, maar werd vlak voor de lijn nog weggewerkt door een inglijdende verdediger, die daarmee een doelpunt voorkwam. Ook IJVV kreeg nog een grote kans. Een gevaarlijke voorzet werd door spits Van Marle echter naast gekopt. Hierdoor gingen de ploegen met een 1-1 stand de rust in.

In de kleedkamer werd de eerste helft geanalyseerd en werd er door de technische staf een kleine aanpassingen doorgevoerd. Dit had een positieve uitwerking op de thuisploeg, want vanaf het begin van de tweede helft nam de ploeg weer het initiatief en werd IJVV teruggedrongen. De eerste goede mogelijkheid werd ingeleid door Sander Kamphuis. Met een goede actie passeerde hij zijn tegenstander. Ook de voorzet was goed, maar de volley van de inlopende Thomas Nijkamp verdween net over het doel. Vlak daarna werd een schot van Fabian te Kolste geblokkeerd en kwam de bal voor de voeten van Mats Knol. Helaas belandde de bal net aan de verkeerde kant van de paal. IJVV kwam in deze fase niet veel verder dan tegenhouden. IJVV-trainer Diender besloot daarop een aanvaller op te offeren en meer verdedigend te spelen. Toch kwam er niet lang daarna opnieuw een kans voor Hulzense Boys. Aanvaller Thomas Nijkamp combineerde goed met Casper van der Veen. De voorzet van Casper kwam op het hoofd van Fabian te Kolste, maar deze kon de bal net niet de juiste richting meegeven en dus verdween de bal over het doel.

De wedstrijd sloop richting het einde en het venijn zat deze wedstrijd in de staart. Allereerst ging een voorzet van Casper van der Veen richting Fabian te Kolste. Fabian werd vastgehouden, waardoor scheidsrechter Hulsmeijers niet veel anders kon dan de bal op de stip leggen. De toegekende strafschop werd door Fabian ingeschoten, maar met een katachtige reflex wist doelman Van de Wetering de strafschop te keren. Daarna was IJVV gevaarlijk met een vrije trap, maar deze ging naast het doel. De wedstrijd naderde het einde toen een bal op het middenveld tussen enkele spelers in viel. Bij Hulzense Boys ontstond er een misverstand wie de bal op zou pakken. Lenhard de Velde van IJVV profiteerde, pakte de bal en met een goede steekbal zette hij middenvelder Tim Roeland voor doelman Patrick Loohuis. Roeland wist doelman Loohuis te passeren en de bal in het doel te schuiven, 1-2. Grote ontlading bij IJVV en de ploeg leek de overwinning binnen te slepen.

Hulzense Boys rechtte nog eenmaal de rug. Verdediger Jorg Roetgerink werd naar voren gestuurd. Nog enkele keren de bal erin gooien werd het plan. Mats Knol draaide zich op het middenveld vrij en gaf de bal aan Casper van der Veen. Vanaf de middenlijn bracht Casper de bal in, richting Jorg Roetgerink. De doelman schrok van de aanwezigheid van Jorg en kwam uit zijn doel. De bal stuiterde echter vlak voor hem en over hem heen, waardoor deze in de bovenhoek viel, 2-2. Vreugde bij Hulzense Boys, waarbij de bal snel uit het doel gehaald werd. Trainer Zandstra besloot achterin 1 op 1 te blijven spelen, om zo ook nog een overwinning uit het vuur te slepen. De resterende tijd was echter kort en scheidsrechter Hulsmeijers floot na enkele minuten blessuretijd voor het eindsignaal.

Resumerend kan geconcludeerd worden dat Hulzense Boys in de eerste helft goed begon, maar IJVV in die eerste helft beter in de wedstrijd kwam. De tweede helft was overduidelijk voor Hulzense Boys, de ploeg speelde een groot deel na rust op de helft van IJVV, ondanks het feit dat de ploeg nog niet het niveau van de laatste bekerwedstrijden haalde. Een erg dubbel gevoel voor de thuisploeg. Door de vroege openingstreffer zou 85 minuten lang niemand bij Hulzense Boys tekenen voor een gelijkspel, maar na de late treffer van IJVV had de ploeg ook zomaar kunnen verliezen.

Volgende week speelt Hulzense Boys een lastige uitwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle. De wedstrijd op Sportpark Jo van Marle begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Heijmeriks.