Jolly Jumpers VU20 wint in een spannende eerste competitiewedstrijd

BAL (Basketbal Acedemy Limburg) was de 1e tegenstander voor Jolly Jumpers voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De Jumpers hadden geen sterk begin en keken meteen tegen een 0-5 achterstand aan. Het scoren kwam niet van beide kanten, maar BAL pakte dat beter op dan de Tubbergse dames. Met passen en snijden kwamen en Limburgse danes tot open kansen en daardoor eindigde het 1e kwart met een stand van 9-16 voor BAL.

In het 2e kwart werd het verschil nog groter. BAL had een 1-7 run waardoor de stand op 10-23, maar de roodhemden gaven niet op. Het scoren ging steeds makkelijker door het mooie teamspel. Maar BAL bleef ook scoren door de aanvallende rebounds die hun pakten. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 27-37 in het voordeel van BAL. Jolly Jumpers kwam sterk de kleedkamer uit en maakten een 6-0 run, waardoor het verschil kleiner werd. BAL werd toen wakker en kwamen met hun snelle spel en rebounds goed tot scoren. Aan het eind van dit kwart maakten zij een 1-10 run waardoor er een verschil van 15 punten op het scorebord stond (41-56).

De koppen bij elkaar en nog 10 minuten alles geven. De Tubbergse dames begonnen geconcentreerd en sterk aan het laatste kwart. BAL nam een snelle time out daardoor. Het scoren van Jolly ging steeds makkelijker en kwamen er open kansen waardoor de ballen feilloos door het netje gingen. Het verschil van 15 werd snel omgetoverd naar een verschil van 1 punt. In de laatste paar minuten wisten de Jumpers nog mooie open kansen te benutten en zo eindigde de wedstrijd 67-64 winst voor Jolly Jumpers. Een ontzettende spannende wedstrijd, maar de punten blijven in Tubbergen. Op zondag 3 oktober staat er een uitwedstrijd gepland in Amsterdam. Er wordt om 14.00 uur gespeeld tegen BC Apollo Amsterdam.