Geslaagde tweede editie van Sportcafé Almelo

Afgelopen vrijdagavond vond de tweede editie van Sportcafé Almelo plaats in de sportkantine van rugbyclub The Big Bulls. Het Sportcafé is een netwerkavond vóór en dóór sportend Almelo. 30 bestuurders van verenigingen, sportaanbieders en professionals uit de wijk waren deze avond aanwezig tijdens een informatieve, gezellige en bovenal verbindend Sportcafé.

Almelo verenigt

Het thema van de avond ‘Almelo verenigt’ sloeg aan! Veel verschillende verenigingen en sportaanbieders waren vertegenwoordigd. Zij waren het luisterend oor tijdens het tafelgesprek, dat in een talkshow achtige setting plaatsvond in de sportkantine van rugbyclub The Big Bulls.

Henrike Nijman (IKC coördinator bij Avedan) Menny Vellener (voorzitter van turnvereniging Achilles W.I.L.), Philip Kootstra (voorzitter van wielervereniging AWV de Zwaluwen) en Petra Bruggeman (Buurtsportcoach Beweegaanbod bij Sportbedrijf Almelo) gingen met elkaar het gesprek aan over het sport- en beweegaanbod in Almelo, meer onderlinge samenwerking, en vitale verenigingen.

Er ontstonden mooie discussies waarin veel kansen werden besproken hoe verenigingen meer (ver)binding met de wijk kunnen vinden. De interactie met de aanwezige gasten zorgde voor een goede dynamiek en zo had iedereen de mogelijkheid deel te nemen aan het gesprek.

Netwerken

 Na het tafelgesprek was het tijd om te netwerken. De aanwezige bestuurders, buurtsportcoaches en professionals uit de wijk gingen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek. Ideeën werden met elkaar uitgewisseld en verzameld in een ideeënbox. Het was een erg inspirerende, nuttige en bovenal gezellige avond. Het Sportcafé is daarmee een geslaagd concept dat blijft terugkeren in Almelo met elke keer een ander thema. Een karakter van betrokkenheid, gezelligheid, kennisdeling en sport, dat is waar het om draait bij het Sportiefste café van Almelo!

Heb je ideeën voor volgende edities, wil je sparren over kansen voor samenwerking, of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met buurtsportcoach Ruben, r.wassink@sportbedrijfalmelo.nl en deel je gedachten!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer