Apollo 8 gaat zaterdag strijden voor eerste volleybalprijs in nieuwe seizoen: Super Cup

De dames van Apollo 8 spelen aankomende zaterdag 25 september in de strijd om de Super Cup tegen Sliedrecht Sport. De bekerwinnaar van het afgelopen seizoen kan tegen de huidige landskampioen de eerste prijs van het nieuwe seizoen mee naar Borne nemen.

In de afgelopen weken speelde het team van Thijs en Bart Oosting veel in oefenwedstrijden tegen Nederlandse en Belgische teams. ‘Aankomende woensdag spelen we nog tegen Zwolle en dan zit onze voorbereiding erop’, vertelt Bart Oosting. ‘Op zondag 19 september presenteerden we ons tegen VDK Bank uit Gent aan ons thuispubliek in Borne. Het was natuurlijk weer geweldig om voor publiek te kunnen spelen. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Vanaf de servicelijn legden we veel druk op de passing van Gent. Het zorgde ervoor dat zij hun sterke middens minder goed konden aanspelen”.

“In set drie kantelde de wedstrijd. Waar de servedruk van Gent toenam, nam die bij ons af. Het zorgde ervoor dat Gent de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Met name de eerste twee sets zijn een basis waarop we verder kunnen bouwen. Zaterdag kunnen we onze eerste prijs winnen in het nieuwe seizoen. We spelen in en tegen Sliedrecht om de Super Cup. Ondanks dat Sliedrecht drie basisspeelsters zag vertrekken kunnen we van hen veel kwaliteit verwachten. Het is een team met een hoog basisniveau. Het wordt een interessante ontmoeting, we gaan er een mooie match van maken!’

‘Het was fijn om weer voor publiek te spelen’, vertelt speelster Florien Reesink. ‘Dat was lang geleden. We begonnen heel goed in de eerste twee sets tegen Gent. Veel servedruk en een goede side-out. Vanaf de derde set maakten we iets meer fouten waardoor onze Belgische tegenstander terug in de wedstrijd kwam. Ondanks de nipte nederlaag hebben we mooie dingen laten zien. In de komende dagen gaan we hard trainen en spelen onze laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen. Dan zijn we klaar voor de strijd om de Supercup tegen Sliedrecht Sport. We hebben er zin in!’

Wedstrijd Super Cup
De wedstrijd om de Super Cup wordt zaterdag 25 september om 20.00 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht gespeeld. De wedstrijd is voor publiek toegankelijk (let op: vol=vol) en is te bekijken via de livestream. Voor meer informatie: Supercup 2021 (volleybal.nl)
Foto: Apollo 8

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer