Blauw Zwart pakt zwaarbevochten punten in Didam

Na de ruime overwinning op Groen-Zwart van vorige week stond voor Blauw Zwart vandaag de wedstrijd tegen DLKV op het programma. Al om 12:45 werd er afgegooid in Didam. Blauw Zwart begon scherp aan de wedstrijd en scoorde binnen no time de 0-1 en 0-2 door twee benutte strafworpen. Na de 0-2 wist ook DLKV de korf tweemaal te vinden, 2-2. Blauw Zwart zette het scoren voort en scoorde viermaal op rij, 2-6.

In het tweede deel van de eerste helft verloren de Wierdenaren hun scherpte. Blauw Zwart had moeite met het fysieke spel van DLKV en begon zowel verdedigend als aanvallend fouten te maken. Hierdoor wist DLKV terug te komen in de wedstrijd en pakten zelfs een voorsprong. De kleedkamer werd opgezocht met een ruststand van 9-8.

In de tweede helft nam Blauw Zwart het heft in handen. De achterstand werd gelijk omgebogen naar een voorsprong, 9-10. Blauw Zwart hield het verdedigend goed dicht waardoor DLKV bijna niet tot scoren kon komen. De Wierdenaren wisten daarentegen wel de korf te vinden en bouwden in de tweede helft de voorsprong uit. Tien minuten voor tijd stond er dan ook een stand van 11-14 op het scorebord. De laatste tien minuten van de wedstrijd wist Blauw Zwart slim uit te spelen. Eindstand 11-14.

Volgende week speelt Blauw Zwart om 15:30 de thuiswedstrijd tegen Rivalen. Rivalen heeft tot dusver nog geen punt laten liggen.

Foto archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer