Bo Kleinhesselink behaalde zaterdag de 1ste plaats tijdens Europese Ronde op Papendal

Dit weekend is er in Papendal de 9e en 10de ronde van European Cup (UEC) gereden. De wedstrijd vond plaats op de supercrossbaan in Papendal. De baan was aangepast voor het rijden van het Wereld Kampioenschap 2021 voor jongere rijders, zo is er een 5 meter hoge startheuvel gebouwd. Helaas is het WK niet doorgegaan voor de challenge rijders i.v.m. covid-maatregelen, maar nu konden deze rijders hun hart ophalen op de snelle BMX baan.
Er waren in het weekend ongeveer 1600 rijders aanwezig, afkomstig uit heel Europa. De jongere rijders en cruisers mochten ’s morgens rijden, de 15-plus en elite rijders mochten ’s middags rijden. Ook was er weer onbeperkt publiek aanwezig, na scannen van QR code en tonen van toegangsbewijs was het BMX terrein vrij toegankelijk.
Van FCV het Twentse was een kleine afvaardiging aanwezig dit weekend. Bo Kleinhesselink (foto intro) heeft zaterdagochtend bij de cruisers 30-44 jaar de eerste plaats behaald en ’s middags de 4de plek in de normale BMX klasse 25 jaar en ouder. Hij werd in deze finale vergezeld door 2 clubgenoten, Kevin van Benthem met een 2de plek en Vincent Huisjes met een 3de plek.
Op zondag reed Lyam Maathuis de finale bij de jongens van 8 jaar. Zaterdag werd hij 6de in de halve finale, maar zondag knalde hij door naar de finale waar hij uiteindelijk 8ste werd. Met een mooie aandenken op zijn eerste UEC wedstrijd, trots weer naar huis.
Overige rijders waren de broers Veenvliet, Timon (8 jaar) en Samuel (10 jaar). Ook voor hun was het hun eerste UEC ronde tussen alle snelle Europeanen. Timon dik tevreden met zijn manches en Samuel die beide dagen in de kwart finale strandde. Tristen Altena reed bij de cruisers (17-39 jaar)  de manches, waarbij hij zondag helaas ten val kwam.
Travis Jansen reed als 15 jarige in de klasse 15/16 jaar in de grootste groep qua deelname (97 rijders), waarbij de 15 jarigen blij mogen zijn de 1/8ste finale te halen. Zaterdag is het hem gelukt, zondag helaas niet. Maura Jansen reed als 13 jarige bij de meiden van 13/14 jaar. Zondag heeft ze de halve finale gereden en 6 plek behaald.
Ook Vincent Huisjes reed zondag weer mee, alleen moest hij toen in de klasse 17 en ouder rijden. Hier heeft hij toch knap de halve finale behaald.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer