De Old Stars Twenterand beleven groei en bloei

De Old Stars Twenterand hielden op de vroege vrijdagmorgen van 24 september hun druk bezochte jaarvergadering in de kantine van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Op het oog was dat een bijzonder tijdstip. Toch niet zo vreemd, omdat aansluitend de sportieve senioren weer van de wekelijkse training op het kunstgras van het sportcomplex Het Twistveen konden genieten.

Namens het bestuur benadrukte Hans Nieboer de meerwaarde van de combinatie tussen het wandelvoetballen en de onderlinge ontmoeting. Sinds augustus 2015 heeft die formule prima gewerkt en de Old Stars Twenterand beleefden een periode van groei en bloei. Momenteel zijn er meer dan 30 leden, die uit alle kernen van de gemeente Twenterand afkomstig zijn Bestuurslid Dick Netters gaf een nader inzicht in het financiële reilen en zeilen. De subsidie van de gemeente Twenterand kan onder meer worden ingezet voor verschillende, ook externe activiteiten met een sociaal-maatschappelijk karakter. Een speciale activiteitencommissie heeft daar voor het komende jaar een route voor uitgestippeld.

Bestuurslid Eduard van der Heiden gaf aan dat het nieuwe tenue van de Old Stars Twenterand aanstaande is, die dankzij de vier Jumbo-vestigingen in de gemeente Twenterand kan worden aangeschaft. Bestuurslid Joop Snippe benadrukte dat samenwerking met andere organisaties en verenigingen hoog in het vaandel staat. Tot die overlegpartners behoren onder meer vv Voorwaarts, de Klaampe, de gemeente Twenterand en de stichting ZorgSaam Twenterand.

De Old Stars Twenterand geven binnenkort acte de présense tijdens het internationale toernooi om de Almelo City van de Heracles Gold Stars. Bij de activiteit voor aangepast sporten bij DOS’37 waren de wandelvoetballers van de Old Stars Twenterand onlangs van de partij. Ook wordt er op vrijdagmorgen 1 oktober op het sportcomplex Het Twistveen actief mee gewerkt aan de sportinstuif voor senioren onder de noemer “Vitaal Twenterand” Dat biedt voor actieve en sportieve senioren in deze gemeente een mooie gelegenheid om ook met het fenomeen wandelvoetbal nader kennis te maken.

Het tempo van de geanimeerde jaarvergadering zat er opvallend goed in. De Old Stars Twenterand moesten immers op tijd zijn voor de altijd weer leuke oefenstof van de trainers Stef Lamberink (foto) en Bernd Bove.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer