De Tukkers wint dik verdiend de derby tegen MVV’29: 0-2

Na bijna een jaar zonder competitievoetbal startte voor De Tukkers afgelopen zondag het seizoen 2021-2022. Er stond direct een prachtig affiche op het programma, namelijk de derby tegen MVV’29. De Albergenaren, spelend in het rood, begonnen uitstekend aan de wedstrijd. De thuisploeg had in de beginfase al meerdere overtredingen nodig om het aanvalsspel van De Tukkers te ontregelen. Na een minuut of vijf redde de doelman van MVV de vrije trap van Sjoerd Visschedijk. Enkele minuten later was het Kjell Huisman die zijn schot gered zag worden door de goalie.

De thuisploeg stichtte na een kwartier spelen het eerste gevaar. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Robin Eidhof nog net worden weggewerkt voordat een speler van de thuisploeg in doelrijke positie kwam. Twee minuten later schoot de aanvoerder van MVV’29 vanaf de rechterkant direct op het doel. Zijn inzet spatte uiteen op de lat.

Daarna nam De Tukkers weer het heft in handen en scoorde na 25 minuten spelen de openingstreffer. Op het middenveld werd de bal veroverd, waarna de aanvalslinie in stelling werd gebracht. Spits Mart van der Heiden zag zijn schot nog gekeerd worden door de doelman, maar in de rebound was Sjoerd Visschedijk er als de kippen bij om zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te brengen.

Na de start van de tweede helft werd De Tukkers door MVV’29 terug op eigen helft gedwongen. Echter leidde dit niet tot grote kansen. Aan de andere kant sloeg De Tukkers na 64 minuten spelen genadeloos toe. Thijs Leemhuis stuurde Sjoerd Visschedijk de diepte in en laatstgenoemde zette de bal laag voor. Na een slim overstapje van Kjell Huisman kwam de bal terecht bij de tweede paal. Daar stond Mart van der Heiden vrij en hij schoot via de binnenkant van de paal de 0-2 op het bord.

In het slot van de wedstrijd had De Tukkers nog flink kunnen uitlopen. MVV’29 was niet meer bij machte om het spannend te maken en had geluk dat De Tukkers slordig was in de afwerking.

Foto archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer