Den Ham verliest bekerwedstrijd van DOS ‘37

In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 21/22 kon Den Ham geen positief resultaat boeken in Vriezenveen. Het elftal van de nieuwe trainer Walter Weghorst verloor met 3-1 op sportpark Het Midden. Natuurlijk had menigeen een ‘1’ op het totoformulier ingevuld, maar dat de eersteklasser DOS ’37 het zo moeilijk zou krijgen gedurende de 90 minuten daar had lang niet iedereen rekening mee gehouden.

In de eerste fase van de match kwam Den Ham een aantal keren goed weg en de kogel van Menno Kamphuis in de 20e minuut had ook zo maar binnen kunnen vliegen. De drinkpauze halverwege de eerste helft gaf de blauwwitten ineens vleugels. De Hammenaren kwamen meer aan aanvallen toe en in de 34e minuut werd het zowaar 0-1. Luuk Kuiper onderschepte de opbouw van DOS ’37, had ineens een vrij veld richting de goal en na een solo van ruim 30 meter scoorde hij met een bekeken schuiver. Vlak voor rust had Kuiper de score zelfs kunnen verdubbelen, echter van dichtbij kopte hij net over. Een dure misser zou later blijken. De tegenaanval van DOS ’37 werd namelijk door Den Ham niet handig verdedigd. Joost Veurink maakte net buiten de zestien hands en daar hij al geel op zak had, kon hij gaan douchen. De vrije trap voor de thuisploeg werd hierna zeer fraai binnengeschoten door Martijn Olde Olthof.

In de tweede helft gaven de geelzwarten even vol gas en dat leverde twee grote kansen op maar de Hammer goalie Jeffrey Ekkel redde tweemaal fraai. De tien van Den Ham vochten als leeuwen en bleven lange tijd goed op de been. De gasten hadden zelfs fases dat ze de bovenliggende partij waren en vooral de acties van Thomas Remmink vielen hierbij op. De slimheid van DOS’37 op bepaalde momenten gaf toch de doorslag. Halverwege het tweede bedrijf konden de Vriezenveners wederom juichen. Een vrije trap werd door de geslepen goalgetter Ronald te Morsche subtiel verlengd achter de kansloze Ekkel.

Nog was de buit niet definitief binnen voor het elftal van Jeroen Niks. Den Ham kreeg in de 70e minuut een megakans op de gelijkmaker, maar de DOS-goalie Tim Sickman toonde zijn klasse. Een derde vrije trap vlak voor tijd werd nog door spits Menno Kamphuis eenvoudig binnengetikt, zodat Den Ham een 3-1 nederlaag leed. Het team van Walter Weghorst had echter de huid zo duur mogelijk verkocht en DOS ’37 flink laten zweten voor de drie bekerpunten.

Actie foto archief Den Ham

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer