Finn Korf schittert bij nationale D spelen

Tijdens de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor D Junioren U14 in Amsterdam heeft Finn Korf (foto boven) van AC Tion van zich doen spreken. Korf die dit jaar in het bezit kwam van het Twentse record op de 80 meter horden verbeterde tijdens de finale opnieuw de toptijd die stond op 11.95 sec en bracht deze op 11.89 sec en deze tijd was genoeg om het goud omgehangen te krijgen . Ook was Korf op dreef bij het verspringen. Zijn beste poging van 5.31 meter was goed voor het zilver.

Mike Visser, Jolyde Wijlens en Lynn Keizer misten op een haar na de medailles. Visser kwam bij het hoogspringen tot 1.55 meter en werd hiermee vierde. Ook een vierde plaats was er voor Jolyde Wijlens. De voormalig handbalster Wijlens wierp de speer naar een afstand van 30,47 meter en kwam 47 cm tekort voor een medaille. De pas een half jaar atletiek beoefende Lynn Keizer kwam slechts 0.04 sec tekort voor het brons. De 9.93 sec betekende wel een dik persoonlijk record.

Ook werd Keizer 9e op de 60 meter met 8.63 sec. Kyara Stuiver werd 8e van Nederland op de 60 meter met een tijd van 9.05 sec en 11e bij het verspringen met 4.02 meter. Nathalie van der Voort werd 38e met een tijd van 9.31 sec op de 60 meter.

In Zoetermeer vinden elk jaar de Nederlandse kampioenschappen voor junioren CD plaats. Eerste jaars juniore C Ruby Jansen (foto boven) van AC Tion verraste op de 7 kamp met een zilveren medaille. De uit Hengelo afkomstige Jansen is een fenomeen aan het worden op de 150 meter. Jansen won deze afstand met een sterke 19.09 sec (eerder liet Jansen dit jaar al 18.46 sec noteren, een tijd waarmee ze sneller is dan Dafne Schippers op deze leeftijd).

Ook het verspringen ging Jansen goed af met 5.19 meter. Het een totaal van 4364 punten was genoeg om de zilveren medaille in ontvangst te mogen nemen. Joan Hardon en Nikki Mulder werden 19e en 20e van Nederland op deze meerkamp. Bij de junioren D werden Faye Hardon en Imani Taylor netjes 9e en 10e. Faye Hardon sprong knap over 1.50 meter bij het hoogspringen en liep de 600 meter in 1.49 sec Taylor liet een mooie speerworp zien van 24.29 meter.

Foto’s: Ed Turk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer