Jonas Phijffers van asv Atletics Nijverdal pakt NK titel op de 400 meter U-20

Het afgelopen weekend werd het NK atletiek voor U-20 en U-18 georganiseerd door AV Altis in Amersfoort. Op de 400 meter bij de mannen U-20 kwam Jonas Phijffers van asv Atletics Nijverdal uit op de 400 meter. Jonas had dit jaar al de 2de seizoentijd gelopen op deze afstand. De eerste serie op zaterdag 11 september won hij vrij eenvoudig in 51.57. Op dezelfde dag liep hij de halve finale en ging het gas erop. Dat leverde een 48.47 op dat was de snelste tijd van beide halve finales. Maar dat was nog geen garantie op de winst in de finale. Er waren namelijk meerdere atleten die al eens onder de 49 seconden hadden gelopen. Zijn grootste concurrent Keenan Blake van Phanos Amsterdam, die dit jaar al 48.06 liep, raakte helaas geblesseerd in zijn halve finale.

Pieken op de belangrijkste wedstrijd van het jaar, dat kan niet iedereen. Gelukkig kon Jonas dat wel, hij finishte in een onwaarschijnlijke snelle eindtijd;  47.98. Dat is meteen de snelste tijd gelopen op de 400 meter dit jaar en een clubrecord.

Arenda Könnecke was zaterdag 11 september erg goed in Winschoten bij het NK 100km. De ultra-loopster van asv Atletics liep maar liefst 34 minuten van haar persoonlijk record af én dat leverde tevens een dik verdiende bronzen medaille op. Haar eindtijd was 8uur 20minuten en 26 seconden en dat is tevens een verbetering van haar eigen clubrecord!

Maar nog niet alle mooie prestaties van Atletics leden van dit weekend zijn al aan bod gekomen. In Enschede werd de Singelloop georganiseerd door AC Tion. De singelloop over 5 Engelse Mijl (EM) heeft altijd een zeer sterk deelnemersveld. Van Atletics kwamen meerdere atleten aan de start. Nick Zwienenberg pakte daar een prachtige 2de plaats bij de mannen in 24:47. Daarmee loopt Nick het clubrecord van Peter Bruinsma uit de boeken. Peter liep in 2005 de 5 EM in 26.01.

Peter Bruinsma kwam zelf ook in actie bij de Mannen 50+. Peter werd in zijn klasse 1ste in een tijd van 27.48. Daarmee haalde hij weer een clubrecord terug.Deze stond namelijk op 29.41 op naam van Bertil Krukkert. Bij de mannen 40+ was het Harald Huijssoon die op het ereschavot mocht klimmen. Zijn eindtijd 27.17 leverde hem een hele mooie 2de plaats op.

Eigen foto Jonas Phijffers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer