Nipte verlies SVZW bij DZC in Doetinchem

Na bijna een jaar niet spelen mochten we weer in competitieverband optreden, de reis ging naar Doetinchem voor het treffen tegen DZC’68 aldaar. DZC was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. SVZW speelde slordig met veel balverlies en het eerste wapenfeit was een goede actie van Jesper Middelkamp in de 22e minuut, hij hield er een corner aan over.

De goed leidende scheids Jan de Vries trok opnieuw geel in de 28e minuut, dit keer voor SVZW speler Lars van Putten. De gasten konden niet echt kansen creëren, vandaar dat Maarten Jansen het maar eens van afstand probeerde in de 31e minuut, maar doelman Mike Thus liet zich niet verrassen. Vlak voor rust was DZC alsnog dichtbij de openingstreffer, Aron Hebbink had de pech de paal te raken en dus gingen we rusten bij een 0-0 stand.

In de tweede helft drong SVZW wat meer aan nu, tot echte kansen leidde het allemaal niet. In de 72e minuut was het dan raak voor DZC’68: Noe Bokila zette zijn ploeg op 1-0. Na dat doelpunt ging DZC achteruit om de voorsprong te verdedigen, belandde een schot van Luuk Geelen in de handen van doelman Mike Thus en werd Maarten Jansen vervangen door Alain Goury bij SVZW in de 78e minuut.

De Wierdenaren probeerden in de slotfase de boel te forceren, maar het bleef bij de 1-0 voor de thuisclub. Volgende week de drie punten dan maar in Wierden houden, als KHC Kampen naar Het Lageveld komt, aanvang 14.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer