Ontdek Almelo tijdens de eerste beleefwandeling

Sportbedrijf Almelo en wandeltrainer Henk Passies van Fit met Passie organiseren dinsdag 21 september de eerste Almelose beleefwandeling. Tijdens deze bijzondere wandeling wordt onderweg letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij kenners die over de natuurrijke omgeving vertellen. Passies: “Het gaat dus niet alleen om het wandelen, maar ook om de mooie verhalen over Almelose monumenten, boerderijen en natuurgebieden. En na afloop drinken we samen een heerlijke bak koffie, om gezellig na te praten over deze bijzondere tocht.”

Praktische informatie

De beleefwandeling kent een lange route van 10 kilometer en een korte route van 5 kilometer. De korte route is rolstoelvriendelijk, zodat iedereen kan deelnemen. De start en finish is bij Natuurhus Almelo in het Hagenpark. De lange route start om 09:30 uur, de korte route start 14:00 uur. Onderweg vertelt een gids van de Historische Kring Almelo het een en ander over de omgeving waar de groep doorheen wandelt. Welke andere sprekers onderweg paraat staan, blijft nog even geheim. De kosten bedragen 7,50 euro, waar een consumptie na afloop bij het Natuurhus bij is inbegrepen. Voor meer informatie en opgeven ga je naar www.wandeleninalmelo.nl.

Jan Willem Dangremond, wandelcoördinator van Sportbedrijf Almelo: “Het woord zegt het al, er valt onderweg genoeg te beleven. Wandelen is voor veel mensen een mooi middel om te bewegen, maar ook zeker om te genieten van de prachtige omgeving. Een frisse teug lucht nemen, het hoofd leegmaken, even onthaasten… Met deze speciale wandeling komen we tegemoet aan deze wens.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer