PH begint met een uitwedstrijd bij Enter Vooruit

Na 350(!) dagen is het eindelijk zover. PH mag weer in actie komen in competitieverband. Daar waar het coronavirus lange tijd een stoorzender is geweest voor amateur voetballend Nederland lijkt het er dit seizoen toch echt op dat de competitie van start gaat en ook daadwerkelijk wordt uitgespeeld. De eerste tegenstander van PH dit seizoen is Enter Vooruit.

PH kende een slechte voorbereiding op de competitie. Van de in totaal zes gespeelde wedstrijden, oefen- en bekerwedstrijden, werd geen enkele wedstrijd omgezet in een overwinning. Enig voordeel is dat PH uitgeschakeld is in de beker en zich volledig kan richten op de competitie. Wel heeft trainer Bjorn Hodes in de voorbereiding te tijd gehad om alle koppen dezelfde richting op te krijgen, werden afspraken gemaakt over de organisatie (binnen en buiten het veld), het team, de speelwijze en de doelstelling van dit seizoen.

De tegenstander van aanstaande zaterdag is Enter Vooruit. Enter Vooruit is net als PH uitgeschakeld in de bekercompetitie. Ook zij wisten geen enkele wedstrijd te winnen en gingen respectievelijk met 3-2, 0-3 en 1-2 onderuit. Ook Enter Vooruit kan zich dus volledig richten op de competitie. In de voorgaande drie ontmoetingen wist PH iedere keer aan het langste eind te trekken en is het nog steeds ongeslagen tegen Enter Vooruit in competitieverband. Voor beide ploegen dus voldoende om voor te spelen. Maar het belangrijkste is uiteraard een goed begin van de competitie met drie punten.

Aanstaande zaterdag kan Bjorn Hodes nog niet beschikken over een voltallige selectie. Grote afwezige is nog steeds Sam Hesselink. De spits die in de voorgaande ontmoetingen tegen Enter Vooruit regelmatig het net wist te vinden is nog steeds herstellende van een zware blessure. Daarnaast is Kevin Stokkingreef nog afwezig wegens een blessure en maakt Jorn Nijhof zijn minuten in het tweede elftal. De wedstrijd Enter Vooruit–PH wordt op 14:30 uur afgetrapt op Sportpark De Werf in Enter.

Foto archief.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer