Sportieve lessen voor én door ROC studenten in de IISPA

Dit nieuwe schooljaar krijgen de studenten van de ROC opleiding ‘Sport & Bewegen’ les in de IISPA te Almelo. Vanuit het Sportbedrijf Almelo werden er kansen gezien om meer samen te werken met onderwijsinstellingen. Na een aantal gesprekken met het ROC van Twente en basisschool de Bonkelaar is er een mooie samenwerking ontstaan, waarbij de studenten zowel lessen volgen in de IISPA, als de lessen bewegingsonderwijs verzorgen aan de kinderen van basisschool de Bonkelaar.

Cristel Broekhuis, adjunct directeur van basisschool de Bonkelaar, was gelijk enthousiast ”De studenten van het ROC geven leuke en uitdagende lessen. De kinderen zijn veel intensiever in beweging waardoor er erg veel plezier is tijdens de lessen. Een bijkomend voordeel is dat onze vakleerkrachten de lessen niet hoeven voor de bereiden, zodat er meer tijd over is voor andere taken”. Elke maandag- en woensdagochtend zijn de studenten van het ROC aanwezig in de IISPA om zowel lessen te volgen als lessen te geven. Voor de studenten is de IISPA een fijne leerplek om de geleerde theorie direct in de praktijk toe te kunnen passen.

Met meerdere vergaderruimtes, twee turnhallen, een breedtesporthal met 3 compartimenten én natuurlijk de topsporthal is er in de IISPA voldoende ruimte om zowel theorie- als praktijklessen te kunnen verzorgen. Benieuwd wat de IISPA voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Sportbedrijf Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer