Zaalvoetballers Excelsior’31 bekeren door na winst op Os Lusitanos

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de laatste zestien bereikt van het landelijk bekertoernooi. In eigen huis was het met 6-4 te sterk voor Os Lusitanos. Grote man aan de kant van Excelsior’31 was Lucas Aydin met drie treffers. Tegen de mede-eerstedivisionist uit Amsterdam kwam Excelsior’31 goed uit de startblokken. Na zeven minuten opende Lucas Aydin de score. Hierna zakte het spelniveau bij Excelsior’31 weg en leek het na een tegendoelpunt met een gelijkspel de rust in te gaan. Maar Cor Pongers pikte kort voor de thee wederom zijn doelpunt mee. Ruststand 2-1.

In de tweede helft startte Excelsior’31 wederom sterk en liep het in een rap tempo uit naar 4-1. Maar de concentratie was vervolgens ver te zoeken bij de thuisploeg. Excelsior’31 werd gemakzuchtig in een slordige duel. De bezoekers kwamen terug in de wedstrijd (4-2). Hierna gaf Excelsior’31 weer gas en scoorde het tweemaal (6-2), maar door gebrek aan concentratie kreeg het in de slotfase nog twee tegentreffers te verwerken. Eindstand 6-4. Excelsior’31 kan tevreden zijn met de winst, want het bereikt door de overwinning de laatste zestien van het bekertoernooi. Maar aan het spel zelf viel zat op aan te merken. De Rijssenaren zullen aankomende vrijdag dan ook uit een iets ander vaatje moeten tappen. Met CFM/Transito op bezoek in Rijssen staat er in competitieverband een pittig duel te wachten.