De Tukkers en RSC in evenwicht: 1-1

Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek. De tegenstander deze middag was RSC uit Rossum. Een winnaar kwam er niet, want het duel eindigde in een 1-1 stand. De thuisploeg begon wat slordig aan de wedstrijd. De passing en aannames waren onnauwkeurig, waardoor de ploeg niet in hun spel kwam. De gasten gaven De Tukkers weinig ruimte, maar wisten daarentegen geen gevaar te stichtten. In minuut 19 werd Mart van der Heiden de diepte ingestuurd. Hij werd gevloerd door de verdediger van RSC en de leidsman wees resoluut naar de stip. Doelman Douwe Stevelink wist  de strafschop nog te toucheren, maar zag de inzet van Sjoerd Visschedijk toch in het doel gaan: 1-0. Na het doelpunt was De Tukkers de betere. Een schot van Sjoerd Visschedijk belandde op de paal. Nog geen minuut later waren de Albergenaren wederom gevaarlijk. De doelman redde op een poging van Kjell Huisman en hij wist ook de rebound van Kars Velthof te pareren. Vlak voor de thee was het opnieuw de doelman die zorgde dat de score niet verdubbeld werd. Spits Mart van der Heiden schoot laag binnen, maar via het uitgestoken been van de doelman rolde de bal over de achterlijn.

In het tweede bedrijf wist de ploeg uit Rossum voor het eerst gevaarlijk te worden. Een schot van de aanvoerder kon gekeerd worden door Rens Davina. Na een uur spelen viel de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf rechts werd tegengehouden door de doelman van De Tukkers. Bram Nijhuis was alert in het strafschopgebied en tikte van dichtbij binnen: 1-1. De thuisploeg ging in het restant van de wedstrijd opzoek naar een tweede treffer. RSC verdedigde sterk en wist telkens het gevaar onschadelijk te maken. In het slot kregen beide ploegen nog twee grote kansen. Danny Oude Lashof schoot in kansrijke positie hoog over. Een paar minuten later kon Sjoerd Visschedijk zijn ploeg nog de overwinning bezorgen. Het was de uitstekend keepende doelman die zijn schot wist te keren. Zondag aanstaande gaan de zwart-witten op bezoek bij BVV Borne. Op sportpark ’t Wooldrik klinkt om 14:00 uur het startsignaal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer