DTC ’07 verliest in en tegen Hengelo met 4-2

Op een kletsnat Sportpark de Waarbeek was DTC ’07 te gast bij HVV Hengelo. Op papier een lastige uitwedstrijd. Hengelo had net als DTC de eerste wedstrijd gewonnen. Beide teams wilden die goede start een goed gevolg geven. In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Daarna nam de thuisploeg steeds meer de overhand. Dat resulteerde in de openingstreffer. Een vrije trap werd fraai over de muur in de kort hoek binnengeschoten, 1-0. Ook na het doelpunt had DTC het lastig tegen Hengelo. Het kreeg geen grip op de wedstrijd en kansen waren schaars. Toch was daar na ruim een halfuur de gelijkmaker. Tebbe glipte er aan de linkerkant voorbij en zette de bal laag voor. Huusken stond op de juiste plek en zette de gelijkmaker op het scorebord, 1-1. DTC kwam na de gelijkmaker langzaamaan beter in de wedstrijd, maar het moest nog steeds oppassen voor Hengelo. Vlak voor rust een grote kans voor de thuisploeg. Na een mooie combinatie door het midden stond een aanvaller oog in oog met doelman Visschedijk. Hij kreeg de bal langs de keeper, maar Scholte Lubberink stond op de doellijn om de bal weg te schieten. De ruststand was 1-1.

DTC begon uitstekend aan de tweede helft. Met een prachtige pass stuurde Nijhuis Tebbe de diepte in. Hij kapte zijn man simpel uit in het strafschopgebied en schoot in de korte hoek binnen, 1-2. Hengelo ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker. De eerste mogelijkheden konden gemakkelijk door Visschedijk gepakt worden, maar met nog een kwartier op de klok werd de druk wel steeds groter op de verdediging van DTC. Nadat een doelpunt van Hengelo wegens buitenspel was afgekeurd, kreeg Wessels de ideale mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de keeper van de thuisploeg bracht redding. Tien minuten voor tijd kwam Hengelo toch langszij. Een vrije trap spatte uiteen op de lat en de rebound werd binnen gewerkt, 2-2. De thuisploeg was nog niet tevreden met een punt en ging opzoek naar meer. Een minuut voor tijd kreeg het dat ook. Na een kort genomen hoekschop valt een schot vanaf de rand van de zestien binnen, 3-2. DTC probeerde nog gelijk te maken, maar kreeg uiteindelijk nog een tegengoal te verwerken. De eindstand in Hengelo was 4-2.

 Over de hele wedstrijd gezien was de overwinning voor Hengelo niet onverdiend. Voor DTC was het wel een zure nederlaag, nadat het tien minuten voor tijd nog met 1-2 voor stond. Jelco Nijhuis werd Man of the Match. De volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. Koploper ’t Centrum komt in Lattrop op bezoek. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer