Eerste 3 punten voor de mannen van VKC’03 een feit

Thuis in De Vlaskoel in Tubbergen stond de competitiewedstrijd tegen de studenten uit Groningen op het programma. Deze formatie studenten verschilt per lichting, wel is het een feit dat deze mannen altijd sterk zijn en nooit onderschat mogen worden. Dit bleek ook uit het Facebook bericht dat wij deze week mochten ontvangen,  ‘Maak kennis met het ’t Vlaggenschip, ons doel is kampioen worden en promoveren naar de tweede klasse’. Dit zette de heren uit Tubbergen natuurlijk op scherp, met (voor het eerst) een compleet team zonder blessures of afwezigen.

De eerste periode begon gelijk met het sterkste punt binnen VKC’03, binnen welgeteld 11 seconden werd de eerste P gepakt en na 12 seconden werd de tweede P ook netjes bijgeschreven. De vele P’tjes kenmerkten de eerste periode, met een totaal van 10 P’tjes en slechts 4 doelpunten was er voor beide ploegen nog veel te verbeteren. 2-2. Coach Jeffrey wist zijn mannen rust in te praten, eindelijk werd er vanuit Tubbergse kant laten zien waar zij goed in zijn. Hoge press en vanuit de contra een razendsnelle aanval opzetten, want zwemmen daar is VKC’03 zeker niet vies van. Dit resulteerde in een uitloop van doelpunten waardoor er iets meer ruimte was voor ons eigen spel. Tussenstand 9-6.

Wat er in de derde periode is gebeurd is een raadsel. Hier geen mooie verhalen of doelpunten. Wanneer een oplettend toeschouwer in de WaterpoloApp kijkt ziet diegene één doelpunt voor VKC’03 en één time-out. Vrij weinig actie waardoor deze periode meer weg had van een zwemestafette dan een waterpolowedstrijd. Aan de actie ontbrak het in de gehele wedstrijd totaal niet, ook de vierde periode werd gekenmerkt door hard en fysiek spel vanuit beide kampen. Met een riante voorsprong had VKC’03 de taak om de rust te bewaren, juist iets waar ze wederom niet zo sterk in zijn. Echter wist VKC;03 zwemmend heel wat op te lossen en zo nog uit te lopen in de score. Het slotakkoord werd gegeven door Rob Kienhuis die van een metertje of acht een helikopter inzette, dit technische hoogstandje wordt zelden vertoond in een wedstrijd maar de manier waarop deze bal binnen vloog zal de keeper van de Walvisch nog wel een aantal nachten wakker houden. Eindstand 12-8. Een zwaarbevochten drie punter om het seizoen te beginnen is natuurlijk nooit verkeerd, alleen mag er deze week weer hard aan de bak met een aantal verbeterpuntjes.

Doelpunten:

Rob Kienhuis 5 keer

Raymond Broenink 2 keer

Marcel Mulder 2 keer

Jurian Krom 1 keer

Bram Paus 1 keer

Gerben Eertman 1 keer

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer