Nipt verlies Den Ham bij De Esch

In de uitwedstrijd tegen De Esch in Oldenzaal kwam Den Ham prima uit de startblokken. Het eerste kwartier waren de Hammenaren de bovenliggende partij. In de 2e minuut een mooie vrije trap van Luuk Kuiper die maar net over de deklat ging. Even later een poging van Thomas Remmink die ook een beter resultaat verdient had. Daarna pakte de Esch de zaken wat energieker aan. Met name op het middenveld wisten de Oldenzalers  meer druk te zetten. Vlak voor de theepauze nog een afstandsschot van Michiel Schurink en nog een kopbal van de Esch die over het doel ging. Daarmee waren de kansen in de eerste helft wel benoemd.

De tweede helft begon goed voor Den Ham. In de 48e minuut was het Luuk Kuiper die fraai de 0-1 scoorde voor Den Ham. De Hammenaren bleven sterker en hadden via Thomas Remmink, vrij voor de doelman van de Esch in de 62e minuut, op 0-2 moeten komen. De inzet van Thomas ging echter over het doel. De Esch kreeg vervolgend in de tweede helft twee kansen. In de 63e minuut kon Sjoerd Bos van dichtbij intikken toen hij de bal in een scrimmage plotseling voor de voeten kreeg. Slechts drie minuten later, na slap verdedigen op het Hammer middenveld, kon Thomas Elbersen een paar man uitspelen, en vervolgens aanleggen. Met een fraaie curve in de bal vanaf randje strafschopgebied, liet hij doelman Ekkel kansloos en scoorde de 2-1. Den Ham probeerde daarna uit alle macht om minimaal de gelijkmaker te scoren. Trainer Weghorst haalde Rane Kootstra naar de kant voor een extra aanvaller in de persoon van Daan Timmerman. Enkele minuten voor tijd was het Luuk Kuiper die een voorzet van Joost Veurink, net over het doel kopte. Daarmee was de strijd gestreden en kon de ploeg uit Oldenzaal, enigszins fortuinlijk, drie punten bij schrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer