Sneu verlies Dames Losser tegen EZC

Na meer dan een jaar geen competitie te hebben gespeeld is de waterpolocompetitie weer gestart. De Dames van Losser speelden de eerste wedstrijd in het eigen Brilmansdennen tegen EZC. Na een spannende wedstrijd ging de winst uiteindelijk met 5-6 naar de gasten uit Enschede. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Bij Losser speelden de debutanten Meg Geerdink en Anne Nijhuis prima mee. In de 2e periode leek Losser wat uit te lopen, maar de 4-2 voorsprong werd in de 3e periode weer door EZC rechtgetrokken.

De laatste periode begon met een 5-5 stand. Er waren kansen voor beide ploegen, maar de doelverdedigers hielden alles tegen. 2 minuten voor tijd maakte een Enschedese speelster een zware fout in de eigen 6 meter  en één van de scheidsrechters gaf daarvoor een strafworp aan Losser. De tweede scheidsrechter zag echter wat anders en gaf de vrije bal aan EZC voor een lichte fout van een Losserse speelster. Normaal gesproken gaat een zware fout boven een lichte fout, maar deze keer liep dat verbazingwekkend anders. EZC profiteerde van deze verwarring en kon vanuit de directie tegenaanval de, na later bleek, de winnende treffer scoren. Interim-coach Rolf Jansink nam in de laatste minuut bij een overtal nog een time-out, maar dat leverde geen positief resultaat op.

Aankomende week heeft Losser een vrij weekend, de volgende wedstrijd is op 16 oktober, wederom in het Brilmansdennen. VZ&PC uit Vriezenveen is dan de tegenstander.

Periodestanden: 1-1, 3-1, 1-3, 0-1.
Doelpunten Losser: Susan Nijhuis 3, Manon Korfage 2.