SV Vasse en La Première houden elkaar in evenwicht

SV Vasse heeft de eerste thuiswedstrijd op het vernieuwde complex met 2-2 gelijkgespeeld. De thuisploeg kwam na 70 minuten op een 2-0 achterstand maar doelpunten van Rudolf Wigger en Rik Wiefferink zorgden ervoor dat Vasse alsnog een punt kan bijschrijven. In de 1e helt leek Vasse het overwicht te hebben maar La Premiere bleek uitermate gevaarlijk in de omschakeling. De Almeloërs gaven SV Vasse al een aantal waarschuwingen en in de 20e minuut werd een teruggetrokken voorzet goed binnengekopt. SV Vasse kreeg hierna een grote kans via Stef Wiefferink maar hij schoot de volley rakelings voorlangs. La Première was vlak voor rust nog akelig dichtbij de 2-0 maar wisten de trekker niet definitief overhalen.

Na rust zette SV Vasse vol druk en werd het vooral gevaarlijk uit corners. Na 70 minuten leek Lap de wedstrijd in het slot te gooien nadat de spits de bal beheerst over Loet Hannink schoot. SV Vasse leek verslagen, maar enkele minuten later kreeg het hernieuwde hoop nadat Rudolf Wigger de bal prachtig van 25 meter in het doel werkte. De blauwwitten roken bloed en gingen vol voor de gelijkmaker, deze instelling werd beloond nadat Rik Wiefferink een vrije trap prachtig in de verre hoek draaide. Toch was het La Première dat op het einde dé kans had op de overwinning maar een tweetal pogingen werden niet tot doelpunt verwerkt. Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding mogen beide teams uiteindelijk tevreden zijn met het gelijke spel. Komende zondag speelt SV Vasse 1 de uitwedstrijd bij het Enschedese De Tubanters. Er zal worden afgetrapt om 14.00 uur op Sportpark Diekman Oost.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer