SVZW thuis onderuit tegen KHC

De eerste thuiswedstrijd in competitieverband stond gistermiddag op de rol en wel tegen KHC uit Kampen en onder leiding stond van scheidsrechter Jordi Delsink. Na de nipte nederlaag in Doetinchem een week eerder was het aan de gastheren om revanche te nemen in eigen huis. Al in de 1e minuut mocht SVZW een vrije trap nemen rand zestien. Het schot van Maarten Smit ging uiteindelijk over. De Wierdenaren namen het initiatief maar creëerden geen kansen. Dat deden de bezoekers wel, want bij de eerste de beste aanval in de 16e minuut kopte Leroy Knol zomaar de 0-1 tegen de touwen, 1 kans en gelijk 1 doelpunt. Dat was even schrikken, maar het overwicht bleef desondanks, hoewel de creativiteit ver te zoeken was en KHC eigenlijk moeiteloos op de been bleef. Na ruim een half uur kopte Maarten Jansen ruim over het Kamper doel en werd het duidelijk dat het een moeilijke middag op Het Lageveld zou worden voor de thuisploeg, ook na het schot van Bas ter Hogt in de 43e minuut dat voorlangs ging. De ruststand werd derhalve op 0-1 bepaald.

SVZW trainer Joram Hendriks wisselde in de rust Jesper Middelkamp voor Freek Grondman, waardoor Stefan Maat naar zijn vertrouwde stek op het middenveld opschoof.  Vijf minuten na de hervatting werd het schot van de voet van Frank Smit helaas geschampt, er restte slechts een corner. Ook in dat tweede bedrijf bleef SVZW sterker, maar de ploeg speelde te voorspelbaar zodat het voor de gasten uit Kampen een koud kunstje was om die 0-1 voorsprong te verdedigen en te koesteren. Wat volgde was een batterij aan corners, een kans voor Robin de Jong om de gelijkmaker te maken en een schot van Luuk Geelen dat naast het doel van de Kamper goalie Arian Ibrahim Sevok verdween. Tweede wissel bij SVZW in de 67e minuut: Maarten Jansen eraf, Alain Goury erin. De laatste werd meteen in stelling gebracht via een pass van Stefan Maat, tot de gelijkmaker leidde het niet. Dubbele wissel vervolgens bij KHC, trainer Kenan Durmusoglo verving Romana Luhukay en aanvoerder Leroy Knol voor Husham Ali en Talha Ozen in de 71e minuut. KHC bleef intussen stug en makkelijk verdedigen en gebruikte meer dan eens het wapen van tijdrekken, dat doelman Sevok uiteindelijk de gele kaart opleverde een kwartier voor tijd. SVZW bleek niet in staat om te verrassen, het spel was allemaal te voorspelbaar en dus makkelijk te verdedigen en werd het steeds duidelijker dat een tweede nederlaag eraan zat te komen. Na nog een dubbele wissel bij KHC vlak voor tijd, scoorde de ploeg nog bijna de 0-2 in de 89e minuut, het projectiel verdween gelukkig voor SVZW voorlangs het doel van goalie Julian Bakker, maar diep in blessuretijd werd dat tweede KHC doelpunt alsnog gemaakt op zeer fraaie wijze door invaller Sefa Yildirim, velen van ons nog wel bekend. SVZW derhalve opnieuw met lege handen en is er voor de Wierdense staf komende week voldoende stof om over na te denken na deze 0-2 nederlaag en de wijze waarop die tot stand kwam, want volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Bennekom, zowaar niet de eerste de beste! Aanvang 15.00 uur aldaar.

Foto’s: Henk Steen