WVC verliest derby van koploper Rivo Rijssen

WVC volley begon de zaterdagmiddag sterk. Het team ging met volle auto’s richting teamgenoten Kira en Lisette om het kleine wondertje Kes te bezoeken. Na borden vol beschuit met muisjes ging de ploeg richting Rijssen om de derby te spelen tegen Rivo. WVC Volley had in de eerste set via scores van Lisette Ottenschot (drie keer tot aan 2-6) de beste start, en via Marlon Voortman en Anne Meijerink behielden ze het verschil bij 5-9 ook op vier punten. De serveserie van Floortje van Losser naar 11-9 liet de set kantelen naar Rivo voordeel. WVC Volley bleef daarna lang via de side out op twee punten volgen. Bij Rivo kwamen de belangrijke punten van o.a. Susan Schepers, bij WVC tekenden Anne Meijerink en Lotte Voortman ervoor. Rivo kwam met 21-18 voor, bij 21-21 was het weer gelijk en vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Setpoint was er voor WVC bij 23-24, bij 27-26 kreeg Rivo de kans om de set te beslissen. Dat lukte niet, pas bij 28-27 kon Susan Schepers de beslissende treffer laten noteren voor de 29-27 stand.

Na de eerste set zou je zomaar kunnen denken dat beide teams wellicht vijf sets nodig zouden hebben om uit te maken wie de sterkste zou zijn, maar dat pakte wel even anders uit. WVC Volley kon het niveau niet vasthouden en Rivo deed als dat nodig was er steeds een schepje bovenop. Ze bleven sterk serveren en goed verdedigen. En hun speelsters aan het net bleven scoren, hetgeen ook niet onbelangrijk is om te winnen. Met drie aces serveerde Suzan Agterberg van Rivo naar een 3-0 voorsprong in de tweede set. WVC vocht terug maar bleef constant de hele set in de achtervolging. Bij 10-9 was het nog maar éen puntje, bij 13-9, na een ace van Maud Timmerman, alweer vier. Dat WVC redelijk bij kon blijven hadden ze vooral te danken aan de hoge foutenlast van Rivo, die daarvoor echter ook, vooral in het middendeel van de set, veel punten voor retour kreeg.

Via 18-15 en 21-16 bleef Rivo de ploeg op voorsprong, Susan Schepers zorgde voor de 22-18 en de 24-18 en met een prima kill – block maakte ze er daarna 25-19 van. In deze set scoorde Rivo 12 keer voor WVC en kreeg er daarvoor 8 terug. In de derde set was het verhaal voor wat betreft de ploeg die in de achtervolging hetzelfde. WVC keek vlot tegen een achterstand aan (6-2) na scores van o.a. Evita Logtenberg. Langzaam maar zeker bouwde Rivo het verschil verder uit (11-6, 15-8) en met het toenemen van het verschil nam ook het aanmoedigingsgetrommel vanaf de tribune toe. WVC deed nog wat terug (15-11) en kon de achterstand tot aan 18-14 binnen de perken houden. De serveserie van Suzan Agterberg, ze serveerde totaal in de wedstrijd 6 aces, deed WVC de das om. Suzan gaf pas bij 24-14 weer af. Na de 24-15 maakte Susan Schepers voor de derde keer in de wedstrijd ook het laatste punt in deze set. Rivo scoorde in deze set 17 eigen punten, voor WVC bleef de teller op 10 staan. De wedstrijd eindigde dus met een 3-0 voor Rivo Rijssen. Voor WVC Volley geldt: nieuwe week = nieuwe kansen. Zaterdag 9 oktober speelt WVC Volley de derby tegen Krekkers om 15:00 uur in Wierden.

Bekijk via deze link de mooie actiefoto’s van Jan van den Noort: WVC – Rivo Rijssen