ehv

EHV-hockeyheren net niet brutaal genoeg bij titelkandidaat Oss

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D niet weten te winnen. De uitwedstrijd bij titelkandidaat Oss werd met 4-3 verloren.

De eindstand geeft precies weer hoe de krachtsverhoudingen waren, maar er moest een 4-0 achterstand aan te pas komen om EHV wakker te schudden. Gedurende de eerste drie kwarten ging het tussen de twee 23-meterlijnen vrijwel gelijk op, maar de Enschedeërs leden aan hetzelfde euvel als in de vorige drie wedstrijden: te lief in de andere cirkel, te naïef in de eigen defensie. Pas toen het 4-0 werd ging de handrem eraf en werd zonder schroom de rug gerecht en de aanval gezocht. Tobias Mink, Bram Sanders en Stijd Adolfsen scoorden tegen (4-3) en in een alles-of-niets offensief werd invaller-keeper Thomas Beunders, die prima debuteerde, opgeofferd voor een extra veldspeler.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek zag dat zijn team op het laatst net iets te kort kwam voor een tweede stunt, na de 1-0 winst eerder dit seizoen op USHC: ‘Ik zeg niet dat we de 4-4 gescoord hadden als de wedstrijd iets langer had geduurd, maar ik ben wel trots op de mentaliteit van het team. Andere ploegen hadden bij 4-0 de vlag gestreken en nog een paar tegengoals op de koop toe genomen, bij ons ging de knop om en dat was prachtig om te zien. Bovendien zijn we er in geslaagd om de Brabantse supporters, die bij de 4-0 iets te luidruchtig werden, stil te krijgen en dat is ook wat waard. Als we het op kunnen brengen om zo te blijven spelen, gaan we nog heel wat punten binnenhalen.’

Verdediger Joris Emmen werd vanwege zijn solide optreden verkozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer