M.V.V. ’29 met dubbel gevoel terug naar Harbrinkhoek na gelijkspel tegen DSVD

Afgelopen weekend stond er voor M.V.V. ’29 de tweede competitiewedstrijd tegen DSVD het programma. In een regenachtig Deurningen zou het 1-1 worden. 

M.V.V.’29 begon slordig aan de wedstrijd. Ondanks dat het veldspel het eerste kwartier ondermaats was, werd na een mooie aanval over de linkerkant Bart Boerrigter binnen de 16 meter onreglementair tegen de grond gewerkt. De penalty, een buitenkansje, werd door Stan Oude Avenhuis tot doelpunt gepromoveerd. 0-1 na al een kleine 5 minuten spelen. Kort hierop kreeg een speler van DSVD te veel tijd en zijn voorzet werd door de spits van DSVD via de handen van de keeper binnen gekopt.  In een tijdsbestek van enkele minuten werd tot twee keer toe een speler van DSVD door Daan Scholten tegen de grond gewerkt. Voor beide vergrijpen kreeg Scholten de gele kaart gepresenteerd. Hierdoor stond M.V.V.’29  voor de zware taak om de wedstrijd met 10 tegen 11 uit te spelen.
Nog voor de thee werd aanvaller Niek Busscher vervangen door middenvelder Milan Weiss.
Een gretig M.V.V.’29 ging organisatorisch anders spelen en trok ondanks het ondertal de wedstrijd naar zich toe. Via mooi combinatievoetbal wist M.V.V.’29 een aantal kansen te krijgen. Na een voorzet kopt Niels ter Wee een bal op de lat. Kort hierop volgt een zeer fraaie bal achter het standbeen van Bart Boerrigter die op de paal beland. Ook de rebound kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Met een gelijke stand (1-1) werd de kleedkamer opgezocht. Op zelfde voet begon M.V.V.’29 aan de tweede helft. Met enkele goede combinaties en mooi voetbal werd er een aantal mogelijkheden gecreëerd, maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp.
Met nog een kwartier op de klok werd de rode kaart ook gepresenteerd aan een speler van DSVD.  Een ongelukkige tackle van achteren op de enkels van Niek Scholte Lubberink werd met rood bestraft. Na deze rode kaart kreeg M.V.V.’29 nog meer ruimte en kansen. Een volley van invaller Floris Oude Nijhuis ging naast en een schot van Cas Oude Avenhuis werd goed gestopt door de keeper. In de tegenstoot was DSVD gevaarlijk. Het schot werd echter gepakt door Thijs Goossen. In de laatste minuten van de wedstrijd zou er nog een goal van M.V.V.’29 worden afgevlagd.

Volgende week zondag 10 oktober staat voor M.V.V. ’29 de wedstrijd tegen LSV 1 op de planning. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt bij LSV in Lonneker.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer