NKC ’51 na slechte start onderuit bij Nic.

Zaterdag moest NKC ’51 afreizen naar Groningen om de tweede opeenvolgende uitwedstrijd te spelen, het bekende Nic. was ditmaal te tegenstander. Vorige week wist NKC ’51 in een sterke wedstrijd niet te winnen van De Meeuwen en de ploeg wist dat het ook nu aan de bak moest om punten binnen te slepen. In de voorbereiding werd er namelijk met flinke cijfers verloren van de Groningers.

NKC ’51 wist opnieuw als eerste op het scorebord te komen. Dit was dan ook het signaal voor Nic. om wakker te worden. In no-time en met veel scherpte scoorde Nic. in de eerste tien minuten tienmaal. Verdedigend zag het er bij de Nijverdallers niet goed uit en gaf de ploeg Nic. de gelegenheid om makkelijk tot scoren te komen. Aanvallend zette NKC ’51 hier ook weinig tegenover, dit resulteerde in een 10-1 achterstand. Bij Nic. stokte de doelpuntenmachine even waardoor NKC’51, door af en toe goed te spelen, terug kon komen tot 10-5. Nic. kon wederom een tandje bijschakelen en NKC ’51 was niet bij machte om het aanvallende geweld van de Groningers tegen te houden. In de eerste helft werd de wedstrijd al beslist met een 16-7 ruststand.

Ondanks dat NKC ’51 wist dat het zonder punten terug zou keren naar Nijverdal, bleef de ploeg van Gert Schorn doorgaan. De eerste minuten in de tweede helft waren dan ook voor NKC ’51. Met enkele wissels kwam er weer wat frisheid in de ploeg en zo kon de achterstand iets verkleinend worden naar 16-10. Net zoals in de eerste helft gaf NKC ’51 de schutters van Nic. de mogelijkheid om de voorsprong weer te vergroten. NKC ’51 was niet in staat om Nic. veel druk op te leggen, Nic. speelde ontspannen en met een hoog rendement. Nic. bleef daarom de gehele wedstrijd doorgaan met scoren en bij NKC’51 ebde de energie langzaam maar zeker weg. Via 20-11, 23-12 en 26-12 werd het uiteindelijk 28-13 voor Nic.

Komend weekend staat voor NKC ’51 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ritola op het programma.