Strijdend Manderveen wint ‘burenruzie’ met Langeveen

Een onvervalste klassieker stond er zondagmiddag op het programma. VV Langeveen ontving op een regenachtig sportpark de roodhemden uit Manderveen. De wedstrijd werd ingeluid met het nodige vuurwerk dat de voorbode moest zijn voor wat er nog zou komen. Kort na de aftrap wist Langeveen gevaarlijk te worden, maar niet voor het laatst deze wedstrijd wist Job Kuipers redding te brengen. Aan de andere kant was Kevin Huzink dicht bij een treffer. Zijn solo werd omgezet in een schot op doel, welke snoeihard op de paal belandde. In een verder niet heel kansrijke eerste helft moest de geblesseerde Rick Stopel het veld per brancard verlaten.

Na de rust nam VV Langeveen de overhand, wat resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg. Doelman Job Kuipers koos de goede hoek en keerde eenvoudig de inzet van Wessel Waaijer. Dit moment maakte Manderveen sterker en het spelbeeld veranderde. 20 minuten voor tijd werd de ban dan echt gebroken. Joris Wesselink wist Thomas Steggink te bereiken met een steekpassje die veel weg had van een biljartstoot en de spits werkte koelbloedig af. 0-1 voor Manderveen. In het laatste kwartier ging Langeveen vol vooruit en werd er nog maar eens op de fysieke kracht vertrouwd. Het spel werd directer, er werden alleen nog met lange ballen gespeeld en dit had effect voor de thuisploeg. Dieuwe oude Nijhuis wist de bal echter tot tweemaal toe niet voorbij uitblinker Job Kuipers te krijgen. Na een hachelijke eindfase, waarin Manderveen een aantal keer goed weg kwam, floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Een 0-1 overwinning voor Manderveen, een resultaat dat voor veel Manderveners een goede reden was voor een feestje.