Jolly Jumpers VU20 verslaat Apollo Amsterdam

De VU20 van Jolly Jumpers heeft afgelopen weekend een overwinning weten te behalen. In Amsterdam werd tegenstander Apollo met 60-44 verslagen.

Na een lange rit naar Amsterdam mochten de meiden uit Tubbergen zich klaarmaken voor de wedstrijd tegen Apollo. Jolly Jumpers begon sterk aan de wedstrijd met een snelle run, waardoor de Tubbergse meiden op een 9-0 voorsprong kwamen. Toen ook Apollo aan het scoren kwam, zou het kwart gelijk opgaan. Jolly Jumpers had in het eerste kwart een voordeel van 16-7.  Het tweede kwart werd door zowel Jolly Jumpers als Apollo agressief gestart. Na een fout van de gasten kon Jolly Jumpers weer een beetje uitlopen. Maar ook de meiden uit Tubbergen waren niet foutloos, waarmee ook in het tweede kwart de beide teams aan elkaar gewaagd waren. De kleedkamers werden opgezocht met 26-16 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Beide teams kwamen na een goede preek de kleedkamers uit. Apollo pakte dit net wat beter op. Jolly Jumpers kreeg dan ook direct een driepunter om de oren. Maar ook hierop hadden de meiden uit Tubbergen een antwoord, met zelf een driepunter. Door niet goed uitboxen en met rebounds wist Apollo veel te scoren uit tweede kansen. Toch pakte Jolly Jumpers ook in dit kwart een paar punten mee. De stand in het derde kwart bedroeg 47-33, in het voordeel van de Jolly Jumpers. In het laatste, maar ook het meest spannende, kwart was het behouden van de score Jolly Jumpers haar doel.

Apollo had andere plannen. Het publiek en de speelsters op de bank moedigden de ploeg aan, in de hoop de punten toch in Amsterdam te houden. De meiden uit Tubbergen waren niet van plan om de wedstrijd uit handen te geven en bleven stabiel spelen. De laatste minuten vlogen weg, met Jolly Jumpers nog steeds in het voordeel. De Tubbergse meiden wisten de voorsprong te behouden. De wedstrijd werd met 60-44 uitgespeeld.

Zondag 17 oktober speelt VU20 een thuiswedstrijd tegen Dozy BV Den Helder. Om 14.15 uur wordt er gespeeld in Sportcentrum De Vlaskoel.