SVZW op bezoek in Bennekom

Door Gerrit Koers

SVZW speelt zaterdag 9 oktober een uitwedstrijd tegen Bennekom. Gaat het de ploeg uit Wierden lukken hier de eerste competitiepunten binnen te halen?

Bennekom wordt ook dit seizoen gerekend tot de betere ploegen in de 1e klasse D.  De ploeg begon goed aan het seizoen. De drie wedstrijden in de beker werden allemaal gewonnen. Die zegereeks werd voortgezet in de eerste competitieronde.  In Hierden werd met maar liefst 0-5 gewonnen. Maar afgelopen zaterdag was daar het eerste verlies. Van Go Ahead Kampen werd met 1-2 verloren.  Bennekom kreeg kansen, maar het was Go Ahead dat op het juiste moment toesloeg na twee goed uitgevoerde counters. De ploeg onder leiding van trainer Aad van den Berg (bezig aan zijn tweede seizoen bij Bennekom) zal ongetwijfeld willen zorgen dat deze tweede thuiswedstrijd op rij wel in een goed  resultaat eindigt.

Aan het einde van het afgelopen seizoen verlieten negen spelers Bennekom. Daar staat de komst van zes nieuwe spelers tegenover. Opvallend detail hierbij is dat vier van deze spelers allemaal afkomstig zijn van DUNO.  Onder de nieuwkomers bevindt zich ook Koen Huntelaar, een neef van oud international Klaas-Jan Huntelaar.

SVZW heeft een valse start gemaakt in de competitie. Twee wedstrijden gespeeld, allebei verloren. En daarnaast ook geen doelpunt gemaakt. Afgelopen zaterdag verloor SVZW met 0-2 van KHC, dat met een slimme en defensieve speelwijze de punten mee wist te nemen naar Kampen. Volgens aanvoerder Robin de Jong was het voetbal van SVZW ‘niet om aan te gluren’. Ondanks veel balbezit  werd er geen enkele kans gecreëerd. Wel een serie hoekschoppen, maar die leverden allemaal niets op.

Het blijkt dus dat je er met alleen voetbal niet komt in deze competitie. Er zal ook strijd moeten worden geleverd, met de absolute wil te willen winnen. Na twee wedstrijden is er nog geen reden voor paniek, maar het is een  goede zaak dat de spelers deze week de knop omzetten om daarna tot betere resultaten te komen. Zaterdag a.s. gaat SVZW op bezoek in Bennekom. Een hele goede tegenstander waar SVZW de laatste jaren bijna nooit wist te winnen. De aftrap op Sportpark “de Eikelhof” in Bennekom is om 15:00 uur. Als scheidsrechter is de heer Wijnand Rutgers uit Dinxperlo aangesteld.

De overige wedstrijden op zaterdag 9 oktober

DZC’68 – DOS’37 (3)

Beide ploegen zijn na twee competitierondes nog ongeslagen. Kijken of ze dat na deze speelronde nog kunnen zeggen. Op papier lijkt er niet veel verschil tussen beide ploegen.

Go Ahead Kampen – De Merino’s (1)

De thuisploeg is de trotse koploper in de 1e klasse D. De tegenstander is de nummer zeven met vier punten uit twee wedstrijden. Go Ahead wil graag koploper blijven.

Hierden – SVI (2)

Hierden is de hekkensluiter na twee speelrondes.   Nul doelpunten gescoord en al zeven tegengoals.  SVI won afgelopen zaterdag van DOS Kampen. De aanvallers van SVI bleken heel effectief te zijn.

KHC – DTS Ede (1)

KHC speelde zaterdag als team een hele goede wedstrijd in Wierden. De beloning was een 0-2 overwinning. DTS Ede verloor zaterdag van DZC’68. De georganiseerde verdediging van de tegenstander te spelen. Zaterdag krijgt DTS opnieuw te maken met een tegenstander die de zaken verdedigend heel goed voor elkaar heeft. KHC heeft nog geen enkel tegendoelpunt.

SDV Barneveld – DOS Kampen (3)

Bij de thuisclub was niemand tevreden over spel van SDV tegen Nunspeet. Er werd met 2-0 verloren. Een wanprestatie volgens trainer Bart Schreuder. Dit moet in de wedstrijd tegen DOS Kampen worden rechtgezet. DOS Kampen wacht ook nog op de eerste punten.

CSV Apeldoorn – Nunspeet (1)

CSV Apeldoorn won de eerste twee wedstrijden overtuigend. Deze reeks willen ze zeker voortzetten.  Nunspeet speelde 1 keer gelijk en won ook 1 wedstrijd. Uit naar Apeldoorn is geen gemakkelijke opgave voor de bezoekers.

Er zijn twee speelrondes gespeeld in de 1e klasse D. Vijf van de veertien ploegen wachten nog op de eerste punten. Drie van deze vijf ploegen hebben ook nog geen enkel doelpunt weten te scoren. En dat is toch wel belangrijk om te doen, wil je wedstrijden winnen.  Twee wedstrijden zegt natuurlijk nog niets, maar het is wel opvallend dat DTS Ede, SVZW en DOS Kampen en SDV Barneveld ploegen zijn met nul punten. Zaterdag is voor alle ploegen de kans om punten te halen.  Opnieuw een interessant wedstrijdprogramma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer