Amicitia neemt punt mee bij de Wâlden, Vriezenveense reserves winnen wel

In een alles behalve flitsende wedstrijd sleepte Amicitia een punt uit het vuur in Friesland. Dankzij twee treffers in de slotfase van Marloes Nijkamp kwam het team niet met lege handen terug in Vriezenveen.

Foto omslag: Doelpuntenmaakster Marloes Nijkamp

De Toyota Drent formatie begon moeizaam aan de wedstrijd tegen een sterk optreden De Wâlden en keek de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Er werden aan Vriezenveense zijde kansen gecreëerd, maar de doelpunten bleven uit. Na de 3-1 en 8-3 werd uiteindelijk de kleedkamer opgezocht bij een stand van 9-5.

Na rust stond er een scherper Amicitia in het veld. In eerste instantie werd de marge nog groter en liep De Wâlden uit naar een comfortabele 11-5 en 12-7 tussenstand. Maar halverwege de tweede helft zorgde Floor Wessels er via twee dubbele treffers voor dat de oranjekragen weer een beetje kleur op de wangen kregen. Amicitia kwam terug tot twee doelpunten verschil (12-10 en 14-12). In de eindfase zakte De Wâlden verder weg en nam Amicitia steeds meer het initiatief over. Om uiteindelijk in de slotfase dankzij twee treffers van Marloes Nijkamp alsnog langszij te komen. Eindstand 15-15.

Een zwaar bevochten maar belangrijk punt voor Amicitia, dat mede daardoor de laatste plaats in de poule heeft verlaten. Komende week staat de wedstrijd tegen Victum in Houten (16:00u) op het programma.

Reserves Amiticia winnen

Amicitia 2 wist haar wedstrijd tegen De Wâlden 2 wel te winnen. Na een 5-8 ruststand speelde de ploeg van trainer Rick Keus een goede tweede helft en zorgde het voor een afgetekende 9-14 eindstand. In de poule staat het team op de derde plaats.