Jolly Jumpers Dames 1 komt net tekort na thriller

Zaterdagavond speelde Jolly Jumpers Dames 1 voor het eerst sinds 1,5 jaar weer in Sportcentrum De Vlaskoel voor eigen publiek. Vanuit Den Helder kwam de landskampioen op bezoek.

Beide ploegen kenden scorend een stroeve start waarbij er hard verdedigd werd. Dit zagen we terug in een lage score voor beide teams. Dit zette zich door in het tweede kwart. De basket werd wel gevonden, maar de ballen gingen moeizaam door het netje. Jolly Jumpers zet voor rust nog even aan en pakt brutaal de voorsprong bij rust: 28-21. Afgelopen twee wedstrijden kenden de Tubbergse dames een dip in het derde kwart. De taak was het tegendeel te bewijzen en te laten zien dat de punten in Tubbergen zouden blijven.

Na de rust maakt Den Helder het gat kleiner, waarbij er na een stand van 32-32 een ware thriller ontstond. Beide ploegen geven elkaar weinig ruimte en er moest gewerkt worden voor elke bal. Jolly Jumpers bleef tot een minuut voor het einde aan de goede kant van de score, maar de dames vanuit Den Helder wisten met twee achtereenvolgende scores de stand alsnog in het voordeel te draaien. Met een eindstand van 55-58 hebben de dames uit Tubbergen hun huid duur verkocht. Op 16 oktober kan er met opgeheven hoofd naar Groningen worden gereisd, voor de wedstrijd tegen de Martinisparks.