PH 1 dicht bij stunt tegen Quick’20

PH 1 wist haar huid duur te verkopen tegen gedoodverfde titelfavoriet Quick’20 uit Oldenzaal. Via twee zeer ongelukkige momenten kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong. Dat die in de slotminuten verder werd uitgebouwd, was alleen nog interessant voor de statistici: Quick’20 tegen PH eindigde in 3-1.

PH gaf Quick’20 de bal en trok zich terug op eigen helft en wachtte geduldig op de fouten die de thuisploeg zou maken om vervolgens in de tegenaanval tot kansen te kunnen komen. Dit strijdplan werkte vandaag nagenoeg perfect. Quick’20 beschikt over een aantal enorm vaardige spelers, maar PH verdedigde gegroepeerd en de thuisploeg was niet bij machte om dit met hoog baltempo uit elkaar te spelen. Vanzelfsprekend had Quick’20 hierdoor een overwicht, maar PH was in de eerste helft een aantal gevaarlijk dichtbij de voorsprong via de gelanceerde Rick Droste. Ook Quick’20 was natuurlijk met momenten dreigend, maar buiten een aantal lage voorzetten kon PH de aanvalsdrang van de Oldenzalers goed neutraliseren. Toch kreeg Quick ’20 via Issy Wevers een strafschop. Captain Jelle Leenders benutte deze. Dat de (overigens uitstekend fluitende) leidsman in de rust zijn excuses maakte aan de Almelose ploeg vanwege zijn foute beslissing een strafschop toe te kennen, kon niets meer afdoen aan de achterstand.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet. Ook de gelijkmaker viel uit een strafschop, Kevin Stokkingreef werd vlak na rust hardhandig naar de grond gewerkt door de keeper. Ook hier trad de aanvoerder aan voor het elfmeterschot, Stefan Olde Olthof stuurde de keeper de andere hoek in en prompt stond het gelijk. Een stuntje, zou het dan toch? Lang leek het erop, zeker toen Kevin Stokkingreef na een uur spelen oog in oog met de keeper stond. Maar de grote teen van deze doelman voorkwam een voorsprong voor PH. Kort daarna was een evengrote kans niet besteed aan Rick Droste, ook ditmaal was de keeper de winnaar van het één op één duel. Quick ’20 dankte invaller Lennart Jansink die een prachtige vrije trap op de lat knalde, maar via de rug van doelman Nijenkamp toch in het doel belandde. Zo stond Quick ’20 wederom op voorsprong. PH moest daarna wat meer de aanval zoeken. Het wisselde, maar wanneer de thuisploeg ruimte krijgt weet het daar wel raad mee. Vijf minuten voor tijd besliste Jip Kemna uit de wedstrijd, nadat hij een snelle omschakeling met een droge knal tot een doelpunt wist te promoveren.

PH speelt volgende week thuis tegen WVF.

Uitslagen speelronde 3:

Enter Vooruit 1 – ZAC 1: 1-2

Hulzense Boys 1 –  Be Quick’28 1: 6-2

ASC’62 1 – De Esch 1: 1-2

WVF 1 – IJVV 1: 1-4

Quick’20 1 – PH Almelo 1: 3-1

Vroomshoopse Boys 1 – Den Ham 1: 1-2

Be Quick Z. 1 – Sparta E. 1: Afgelast

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer