SVZW pakt eerste competitiepunt

Een stralende zaterdagmiddag in de Gelderse Vallei voor de ontmoeting in en tegen Bennekom, moest voor SVZW de ommekeer worden na het matige spel vertoond in de eerdere twee wedstrijden.

Door Gerhard Nijmeijer

Om 15.00 uur werd door scheidsrechter Dhr. W. Rutgers het sein voor de aftrap gegeven. Na wat aftastend spel in het begin was daar in de vijfde minuut een levensgrote kans voor Bennekom speler Giovanni Scharrenberg, die gelukkig voor de bezoekers over kopte. Diezelfde speler schoot in de negende minuut ruim over, waarbij uw verslaggever opmerkt dat de rugnummers bij de thuisclub nauwelijks te lezen zijn en om begrip vraagt in geval hij er zo nu en dan naast zat. Puntje voor vv Bennekom om aandacht aan te besteden.

Voor SVZW kwam de eerste kans in de tiende minuut, toen Frank Smit zijn inzet in een corner zag eindigen. In de zestiende minuut een prima pass van Stefan Maat op Yessin Maskoul, wiens voorzet vervolgens door niemand van SVZW werd binnengelopen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en was het Niels Koenderink die vanuit kansrijke positie te hoog mikte. Een vrije trap van Stefan Maat werd uiteindelijk tot corner gewerkt, maar gescoord werd er niet. Dat deed Bennekom wel na iets meer dan een kwart spelen. Uit een counter werd de hakbal van Nick Stienstra SVZW-doelman Julian Bakker te machtig: 1-0.  Een opmerkelijk na een kleine veertig minuten spelen: Yessin Maskoul was namens de gasten onderweg naar het Bennekomse doel, toen scheidsrechter Rutgers werd geveld werd door een vervelende liesblessure. De wedstrijd werd stilgelegd, de scheids vergeefs behandeld en de zoektocht naar een vervangende scheidsrechter begon. Die werd gevonden in de persoon van Benno Barkelius. Om 16.20 uur werd het spel hervat, met nog zeven minuten tot de (ingekorte) rust.

Vervolgens werd er na vijf minuten rust om 16.37 uur afgetrapt voor het tweede bedrijf. Al na twee minuten stoomde de invaller alleen op Bennekom goalie Christian de Haan af, maar maakte het karweitje niet af. Dat gebeurde vijf minuten later alsnog toen uit een strak genomen corner door Stefan Maat de bal onhoudbaar werd binnen gekopt door Frank Smit: 1-1. Drie minuten later ontsnapte SVZW aan opnieuw een achterstand toen de lob van Niels Koenderink niet doeltreffend bleek. SVZW drong steeds meer aan, ging ook beter spelen en Bennekom moest achteruit.

De ingevallen scheids Barkelis ging in de fout na een overtreding op Yessin Maskoul. Hij wuifde de overtreding doodleuk weg. Bij SVZW nam men het hem niet kwalijk, iedereen was allang blij dat de pot uitgespeeld kon worden. Met dit soort risico’s diende rekening te worden gehouden. De thuisploeg bleef intussen onder druk staan. De 1-2 werd vijf minuten voor tijd afgekeurd wegens duwen. De Wierdenaren speelden een veel betere partij voetbal dan in de vorige twee voorstellingen, kregen daardoor ook voldoende kansen maar vergaten om de trekker over te halen voor de volle buit. Eindstand: 1-1.

Volgende week gaat SVZW in Wierden strijd aan met SDV Barneveld, dat thuis overtuigend met 5-1 won van DOS Kampen. De wedstrijd begint om 14.45 uur.