WVC Volley verliest van Krekkers

Sporthal ’n Dikken was wederom goed gevuld met publiek, ballenmeisjes, scheidsrechters, coaches en speelsters. Allemaal klaar voor de derby tussen de dames uit Wierden en die uit Mariaparochie.

Foto omslag: Jan van den Noort

Ook aanwezig was Frank van den Noort, terug in de vertrouwde hal in het mooie Wierden. Nu alleen als trainer van Krekkers.  Toch wordt er nog even stilgestaan bij de glansrijke prestaties die hij met het eerste team van WVC heeft gehaald, van de 2e klasse naar de eerste divisie! Hij stopte in 2020, maar door de uitbraak van het virus had er nog geen afscheid plaats gevonden.

In de openingsset ging het tot pakweg 8-8 gelijk op. In twee servebeurten maakten Lisette Ottenschot, Anne Meijerink en een blokpunt van Marlon Voortman namens WVC Volley vervolgens het verschil naar 15-9. Krekkers kwam nog terug naar 16-12, maar wist daarna geen eigen punten meer te scoren. De laatste vier kregen ze cadeau, maar dat was bij lange na niet voldoende om de spanning terug te brengen. Bij WVC Volley had Lotte Voortman het vizier op scherp staan en ze scoorde tot aan de 22-16. Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Anne Meijerink maakten daarna de winst voor WVC Volley af. In de tweede set werd de 0-2 stand 3-2 en 6-4. Krekkers kon met een goede serve veel druk uitoefenen op de passlijn van WVC, waardoor Wierden zelf niet tot scoren kwam.

Door een goede blokkering en veel eigen punten wist Krekkers de voorsprong uit te bouwen. WVC knokte zich terug en dwong Krekkers bij 12-13 de time out in, een goede time out op het juiste moment gezien de serie naar 13-18 die even later volgde. WVC Volley gaf niet op, kwam via een ace van de voor de serve ingevallen Julia Reich nog op 17-20, maar de dames uit Mariaparochie zorgden met hun scores voor de finishing points naar 18-25 in deze set. Krekkers had de beste start in de derde set. WVC Volley pakte na de 3-8 tussenstand het initiatief. Viaia Lotte Voortman en Lisette Ottenschot kwam het team terug naar 7-8, maar zag het verschil daarna weer naar vier punten oplopen bij 11-15. De serveserie van Ruth Jansen maakte daarna het verschil in het voordeel van de thuisploeg. Ze serveerde WVC naar 17-16, even later deed Marlon Voortman het dunnetjes over en met haar aan de opslag werd het 20-16. Lotte Voortman was in die fase erg trefzeker. Op de side out werd het 22-18, de laatste punten van de set kwamen voor rekening van Marlijne ter Avest.

Krekkers moest de vierde set winnen om in de wedstrijd te blijven. Met een overtuigende start, na een 3-1 achterstand in het begin, lieten ze zien er ook vol voor te willen gaan. Wederom kon Krekkers veel serve druk neerleggen, echter had WVC Volley via de serve van Loes Plaggenmarsch-Boone het antwoord vlot paraat. Bij 9-8 stond WVC weer voor. Toch lukte het de dames uit Wierden niet om de voorsprong vast te houden. De blokkering van Krekkers zat dicht, waarmee ze veel punten hebben afgenomen van WVC. Daarbij konden ze de Wierdense passlijn weer goed onder druk zetten. Met vier aces was dit te sterk voor WVC. De set werd door Krekkers gewonnen met 18-25. Het zou dus een vijfsetter worden in Wierden. De laatste set werd door beide teams goed gestart. De scores van WVC Volley door Lisette Ottenschot en Lotte Voortman konden echter niet tot een voorsprong voor de thuisploeg leiden. De dames uit Mariaparochie hadden een stevig blok, waar WVC niet langs leek te komen. Met een stand van 6-8 werd er van kant gewisseld. WVC kwam via rake klappen van Lotte Voortman en Anne Meijerink terug naar 9-9, een blokpunt van Loes Plaggenmarsch-Boone en een rake smash van Lotte Voortman maakten vervolgens de 9-10 en 10-11 achterstand ongedaan. Krekkers had direct daarna een goed antwoord met een ‘monsterblock’. Helaas wist WVC de nodige ‘bigpoints’ niet te scoren, daarentegen bleef Krekkers wel overeind.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer