Rob Hoekschop in gesprek met: Nathan Papilaja

Spelersprofiel

Naam: Nathan Papilaja
Geboortedatum: 08-01-1981

Voetbalperiode 

De Zweef (2000/2001)
Go Ahead Eagles (2001/2002)
De Zweef (2002/2006)
Kon. UD  (2006/2007)
SVVN (2007/2010)
De Zweef (2010/2013)

Zaalvoetbal

Zvv Maluku Muda Apeldoorn (1999/2001)
SVVN (2002/2008)
Almelo FC (2014/2016)
SVVN (2016/2017)

Positie

“Op het veld was ik spits
“In de zaal was ik verdediger
Wanneer en waarom ben je gestopt?
In 2017 ben ik gedwongen gestopt met voetbal.  Mijn heup was zo erg versleten, dat ik in 2017 een nieuwe heup heb moeten krijgen. Met een nieuwe heup mag je jammer genoeg niet voetballen.
Hoe zou je je zelf als speler omschrijven?
Ik zou me zelf  als speler omschrijven als bal vaste spits, die redelijk snel was en makkelijk kon scoren.
Had je een specialiteit als speler?
Ik had niet echt een specialiteit als speler.
Ben je liever trainer of speler?
Ik ben zeker liever speler!
SVVN, De Zweef of Kon UD? Ik heb zeker een zwak voor De Zweef. Daar heb ik mijn hele jeugd gespeeld en mooie jaren mee gemaakt, maar als ik nu moet kiezen tussen die clubs, dan kies ik toch voor SVVN. Mijn neefjes spelen daar, waarvan twee in het eerste.
Heb je met de kennis van nu , het maximale uit jezelf als voetballer gehaald?
Ik denk het niet. Ik geloof dat wanneer ik er meer aan had gedaan, dan was ik vast wel veel beter geweest.  Echt een trainingsbeest was ik niet.
Heb je ooit een kans gehad bij een BVO?
Ik heb in 2001/2002 een kans gehad bij het 2e van Go Ahead Eagles, maar dat was voor mij niet zo’n succes. Ik heb dat seizoen veel blessures gehad . Ik werkte er ’s morgens ook nog bij op de bouw, als tegelzetter. Om 7.00 stond ik op de bouw, en ’s middags om 13.30 op het trainingsveld. En dat elke dag. Mijn lichaam kon dat niet aan. Daarbij was het dat jaar financieel niet best bij Go Ahead Eagles. Ik was mijn plezier helemaal kwijt. Heracles 2 vroeg me toen wel om bij hun te komen trainen en Excelsior’ 31 belde me voor een gesprek, maar er was maar één ding dat ik toen wilde: Terug naar De Zweef.
Waar moet een goede spits volgens jou aan voldoen?
Een goede spits moet alleen maar scoren!
Liever een goal of een goede assist?
Een goal natuurlijk!
Waar ben je het meest trots op?
Nu ben ik het meest trots op mijn gezin.
Wat is jouw mooiste herinnering?  
Mijn mooiste herinnering is dan toch het kampioenschap met De Zweef in 2000/2001. Maar ook mijn tijd in de A1 bij De Zweef was super.
Wat doe je nu en wat zijn je ambities/wensen?
Ik doe tegenwoordig niets meer met voetbal. Ik werk als tegelzetter en zorg voor mijn gezin. Mijn wens is nog wel een keer bij de 35 plus te gaan voetballen, maar daar twijfel ik nog over.
Wat is jouw top 3 van beste amateurs waar je mee of tegen gespeeld hebt?
Erwin Leurink, daar heb ik meegespeeld bij SVVN. Dat was zeker een goede speler. Hij kon de ballen van achter naar voren bij de spitsen op de stropdas leggen. Xander ten Hove is mijn tweede naam. Bij De Zweef heb ik samen met hem gespeeld. Xander was de baas op het middenveld. En als derde zeg ik Vincente Fernandes Hesselink. Een keeper die ik heb meegemaakt bij De Zweef en bij SVVN, en waar ik bij Almelo FC in de zaal mee heb gespeeld. Een keeper die kon voetballen en ook bijna topscorer werd in de zaal.
Wat is jouw mooiste herinnering aan een trainer?
Dat was bij Go Ahead Eagles. Marco Waslander. Als het maar iets te slecht weer was, zocht hij een zaaltje op, prachtig!
Had jij een ritueel voor de wedstrijden, of een bijnaam?
Ik had zelf geen ritueel voor de wedstrijd ,maar een bijnaam had ik wel. Dat was papi of papa.
Wat was je mooiste sportpark?
Ik vond het sportpark van De Zweef altijd wel een super mooi sportpark. Maar AGOVV vindd ik het mooiste park waar ik ben geweeest.
Wat was je mooiste goal?
Dat was eigenlijk in de A1. Onze verdediger van De Zweef legde de bal van onze eigen zestien met een hoge bal naar voren, waar ik hem in één keer uit de lucht nam en in het doel kon krijgen.
Wat is het grootste verschil tussen het voetbal in jouw tijd en de huidige generatie?
In ieder geval, dat er in mijn tijd veel meer op de zondagen werd gespeeld en nu worden die clubs allemaal bijna zaterdag clubs. Ook zijn er tegenwoordig veel meer kunstgras velden, wat ik heel erg jammer vind.
Wat is jouw advies aan de talenten van nu?
Blijf altijd hard trainen! Als je wat wilt bereiken, kun  je met hard trainen heel ver komen.
Zaalvoetbal of veld?
Zaalvoetbal vind ik een leuk spelletje maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor het veld.
Wil je nog iets kwijt?

Ik wil jou bedanken voor de leuke vragen. Heel veel succes verder met je column!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer