Tweede winst Apollo 8

Na de thuisoverwinning op Eurosped wist Apollo 8 ook de tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Tegen VV Utrecht was Apollo 8 in drie sets te sterk: 0-3. 

Apollo 8 speelde haar eerste uitwedstrijd tegen een debutant in de eredivisie: VV Utrecht. De thuisploeg liet zich van haar beste kant zien en gaf Apollo 8 de punten niet cadeau. Toch wist de ploeg van Thijs en Bart Oosting toe te slaan op de belangrijke punten en won in drie sets: 22-25, 14-25, 24-26.

Sfeervol Galgenwaard

“Utrecht speelde tegen ons in hun eredivisiedebuut in een sfeervolle Galgenwaard, reageert Rianne Vos na de wedstrijd. “We hadden de druk er vanaf het begin goed op staan. In de laatste set werd het nog spannend, maar we maakten aan het einde de juiste keuzes.”

Juiste keuzes op belangrijke momenten

“Onze tweede overwinning op rij tegen een sterk spelend VV Utrecht”, zegt trainer Thijs Oosting. “In de eerste set liepen we langzaam uit tot 18-23, maar toen stokte de puntenmachine even. Utrecht kwam knap terug tot 22-23. Maar mede door een dubbele wissel met Marit Zander en Emma Bredewoud (zij maakte de 22-25 met een ace) werd de set toch binnengehaald.

In set twee kwam Utrecht tot 12-13 mee, daarna begon het goed te lopen bij ons. Mede door goed serveer- en blokkeerwerk werd deze set met 14-25 gewonnen. Dat Utrecht kan volleyballen bewezen ze in de derde set. Ze verdedigden sterk en werkten heel hard, mede daardoor kwamen ze op setpoint. Met hard werken en het maken van de juiste keuzes op de belangrijke momenten wisten we een 24-23 achterstand om te buigen in een 24-26 setwinst, en daarmee ook een 0-3 overwinning. Een goed resultaat.”

Thuiswedstrijd

Komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal op het programma. “Zwolle is een team dat ook om de bovenste plekken zal strijden. Hopelijk is De Veste weer goed gevuld en kunnen we onze derde overwinning op rij boeken.”

De wedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal wordt op zaterdag 16 oktober gespeeld om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne. De wedstrijd is ook te bekijken via de livestream: Livestream Dames 1 – Apollo 8

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer