Tweemaal 6-2 overwinning voor BC Bousema

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben aan de dubbel van het afgelopen weekend vier punten overgehouden. 

Omslag: Martin Horn – Foto: Jaap Gönning

Het team van Ronny Hazewinkel begon zaterdag in Huissen met een 2-6 overwinning op A1DPC/De Kuul, die op dat moment met slechts één verliespunt op de tweede plaats stond en 24 uur later won BC Bousema met dezelfde cijfers thuis van ‘t Hartje van Oosterhout. Halverwege stond BC Bousema in Huissen al op een 0-4 voorsprong door een afgetekende overwinning van Anno de Kleine op captain Addy Wienk, 22-40 in 28 beurten, en een nipte overwinning van Stefan Galla, 39-40 in 42 beurten, op Kay de Zwart.

In het tweede deel won een sterk spelende Martin Horn met 14-40 in 14 beurten van Dave Christiani. Horn opende uitstekend met een serie van zestien caramboles en daar had Christiani duidelijk geen antwoord op. De enige verliespartij kwam op naam van Johan Loncelle, die zijn meerdere met 40-25 in18 beurten moest erkennen in de sterke Michael Nilsson.

In de tweede wedstrijd van dit weekend, thuis tegen ‘t Hartje van Oosterhout, ging de thuisclub uitstekend van start. Zowel Anno de Kleine als Stefan Galla bleven ook in de tweede wedstrijd ongeslagen. Galla maakte er tegen Harrie van de Ven opnieuw een spannende partij van. Bij de stand 38-33 na 34 beurten trok Van de Ven de partij met een serie van vijf weer gelijk, maar uiteindelijk trok Galla na 38 beurten met 40-38 aan het langste eind. Van de Ven miste de nabeurt. De Kleine trok de opgaande lijn tegen Frank Martens goed door, maar gemakkelijk ging het niet. Halverwege stond het 16-24 en even later zelfs 24-31, maar vier nullen op rij van Martens bracht de spanning weer terug. Via 33-32 ging de winst na 36 beurten met 40-35 naar de veerkrachtige De Kleine.

Anno de Kleine – Foto: Jaap Gönning

In het tweede deel was Martin Horn opnieuw oppermachtig. Won hij gisteren al in 14 beurten, ook zondag deed hij het tegen Ismail Yasin nog eens dunnetjes over en won opnieuw in 14 beurten. Yasin kwam tot 18 caramboles. Horn liet slechts een keer de nul noteren en dat was in de eerste beurt toen hij mocht beginnen. Zijn hoogste serie was 8 caramboles. Net als in Huissen verloor Johan Loncelle zijn partij. Dit keer was zijn landgenoot Martin Spoormans met 28-40 in 33 beurten te sterk.

“Deze boost hadden we echt nodig na de nederlaag van afgelopen week tegen Cues&Darts/Apollo. Vooral het optreden van Martin Horn, zonder anderen te kort te doen, spreekt tot de verbeelding door beide partijen in 14 beurten te winnen. Stefan Galla maakt het nu al vier keer ontzettend spannend maar telkens pakt hij voor ons wel de punten. Jammer alleen dat Johan Loncelle schijnbaar in een dip zit, maar gelukkig is Anno de Kleine duidelijk op de weg terug en toont telkens de veerkracht om de partij aan het eind toch naar zijn hand te zetten”, aldus een zeer tevreden Ronny Hazewinkel.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer