VC Fleringen krijgt te weinig met gelijkspel tegen UD Weerselo

Op zondag 10 oktober stond de wedstrijd tussen de eerste elftallen van VC Fleringen en UD Weerselo op het programma. Fleringen zat vol vertrouwen na de afgetekende 6-0 overwinning op EMOS van vorige week. UD Weerselo haalde uit de laatste twee wedstrijden 0 punten.

Fleringen kon op de geblesseerd geraakte Jasper Slaghekke na beschikken over een volledig fitte selectie. Dit betekende dat Tim Stopel in de voorhoede stond opgesteld naast Bram Meen. Verder geen wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week.

Het eerste kwartier was er nog weinig te beleven voor beide doelen. Er werd rustig rondgespeeld en beide teams loerden op foutjes van de tegenpartij. Het strijdplan van UD was vanaf de eerste minuut duidelijk. Via vrije verdediger Leijdekkers probeerden de zwart-gelen zo snel mogelijk de rappe buitenspelers Plegt en Oude Lashof aan het werk te zetten. De eerste kans kwam op naam van UD Weerselo, maar spits Oosterik schoot in de handen van Bram Kamphuis. Niet veel later ook een kans voor Fleringen. Bram Meen denderde bijna door de Weerselo defensie maar kon op het laatste moment nog worden gestuit waardoor deze aanval geen mogelijkheid opleverde.

Hierna volgde er een hectische minuut waar beide ploegen een gigantische kans kregen om de score te openen. Eerst was het rechtsbuiten Jim Oude Lashof die doorbrak over de rechterkant en Stijn Brouwers een uitgelezen mogelijkheid schonk om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Bram Kamphuis was alert en wist met een uiterste krachtsinspanning de bal met zijn dikke teen uit het doel te werken. In de omschakeling klopte Bram Meen op snelheid de Weerselose defensie, kapte laatste man Leijdekkers uit maar schoot ongelukkig op doelman Wessel Kok. Vlak voor rust moest Simon Elshuis de wedstrijd op ongelukkig wijze verlaten na een harde charge. Hij werd vervangen door Dries Koopman. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor Tim Stopel die wild over schoot. Er werd gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft tapte Fleringen uit een ander vaatje. Er werden meer tweede ballen gewonnen en de weg richting het doel van Wessel Kok werd een stuk vaker gevonden dan de eerste helft. Al een paar minuten na rust schoot Tim Stopel een bekeken hoekschop op de binnenkant van de tweede baal. Even later wederom een kans voor Fleringen. Bram Meen liet drie verdedigers van UD Weerselo zijn hielen zien maar moest wederom zijn meerdere erkennen in de 15-jarige doelman van UD Weerselo die een zeer puike wedstrijd keepte. Fleringen wisselde Tim Stopel voor Nout van der Kamp en gedurende de tweede helft bleek al snel dat Fleringen conditioneel de sterkere ploeg was.

Een kwartier voor tijd kwam Fleringen goed weg, toen spits Oosterik vrije doortocht had richting het doel van Bram Kamphuis, maar twee medespelers over het hoofd zag waardoor de Tubbergse doelman als winnaar uit de strijd kwam. Fleringen had het laatste kwartier een stuk meer power dan UD. Het middenveld was stevig in handen van Steven Schepers en Martijn Poppink. Het was buiten de counters van UD Weerselo om eigenlijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Wessel Kok. Het centrale duo Jeffrey Heithuis/Gijs Koopman stond zijn mannetje en de rappe Plegt werd aan de ketting gehouden door de fel spelende Tieme Koopman.

Fleringen had gezien de kansen eigenlijk de wedstrijd moeten beslissen. Eerst was het Sjoerd Booijink die met een fraaie dribbel het Weerselose stafschopgebied binnen snelde, maar ongelukkig in de handen van de doelman schoot. Hierna ook nog een kans voor Steven Schepers. Hij schoot wild over. Ook Nout van der Kamp moest na een goede actie zijn meerdere erkennen in uitblinker Wessel Kok van UD Weerselo. Nadat UD Weerselo via Rens Lubben nog een goede kans kreeg was het slotakkoord voor Bram Meen. De spits van Fleringen had een goede actie in huis maar wist geen treffer op het scorebord te zetten. Eindstand: 0-0.

Volgende week treedt Fleringen aan op het eigen sportpark ’t Reuvekamp, tegen BSC Unisson uit Boekelo. De wedstrijd begint om 14.00 uur.