NKC ’51 toont veerkracht en komt terug tegen Ritola

Zaterdag ontving NKC ’51 de ploeg Ritola uit Zuidlaren. De gasten hadden vooraf twee punten meer dan NKC ’51. Het was dus zaak voor NKC’51 om aansluiting te houden met de bovenste ploegen en langszij te komen met Ritola.

NKC ’51 begon moeizaam aan de wedstrijd. Verdedigend had het de zaken, op enkele fouten na op orde. Maar omdat de aanvallen van NKC ’51 weinig opleverden, opende Ritola de score. Na enkele minuten kwam ook NKC’51 op het scorebord: 1-1.

De ploegen bleken erg aan elkaar gewaagd en dat was ook terug te zien in het scoreverloop. Om en om werd er gescoord tot 4-4, waarna NKC ’51 voor het eerst op voorsprong kwam bij 5-4. Ritola wist dit al snel om te buigen en voorkwam dat NKC ’51 in de eerste helft nogmaals op voorsprong zou komen. De Nijverdallers moesten telkens in de achtervolging en deden dit ook, maar Ritola scoorde goed mee. Dit resulteerde in een 9-10 achterstand bij het rustsignaal.

In de tweede helft was een totaal ander spelbeeld te zien. NKC ’51 had het aanvallend moeilijk en kon niet voorkomen dat de gasten uit Zuidlaren een forse voorsprong namen: 11-15. Beide teams scoorden nogmaals en met nog een kwartier te spelen werd het 12-16. Even leek de wedstrijd te zijn gespeeld, maar NKC ’51 toonde veerkracht en kreeg de aanvallen van Ritola steeds beter onder controle. Met veel werklust sloop NKC ’51 steeds dichterbij, de sterk ingevallen Timo Schippers nam hierbij het voortouw. Met nog een paar minuten te spelen wist NKC ’51 de stand gelijk te trekken tot 16-16. Plots liet Ritola weer van zich horen en nam wederom een voorsprong: 16-18. NKC ’51 maakte vrij snel de aansluitingstreffer waarna een hectische slotfase volgde. Met enkele wissels en gemiste strafworpen was het Timo Schippers die in de laatste seconden de gelijkmaker noteerde en hiermee ook de eindstand bepaalde: 18-18.