Rivo Rijssen voor niets naar Assen?

Afgelopen zaterdagavond speelde Rivo Rijssen tegen het sterke Sudosa Assen, een titelkandidaat in de Topdivisie A. Kijkend naar de ranglijst zou het een topper moeten worden.

Foto omslag: Jan van den Noort

Tijdens de wedstrijd bleken de krachtverhoudingen op alle vlakken groot te zijn. Sudosa speelde krachtiger in de serve, aanval en blokkering. Voor Rivo bleef er niets anders over dan proberen aan te haken. Dat lukte in het begin van iedere set. Dan volgde een periode van het bovengenoemde krachtige volleybal en was ook aanhaken net iets teveel gevraagd. Is Rivo dan voor niets naar Assen gereden? Ja, wel wanneer je kijkt naar de punten. Maar er waren er lichtpuntjes te noemen. Zo viel Lotte Boerman uitstekend in als libero en speelden onze passers-lopers aanvallend een puike pot tegen een erg sterk blok.

Setstanden: 25-15, 25-12 en 25-15

Rivo dames 1 hoeft het niet van deze wedstrijden te hebben om het puntentotaal op te schroeven, en mag zelfs genieten en vooral leren van een dergelijk sterke tegenstander. Zaterdag komt er een sterke tegenstander op bezoek. Veracles uit Groningen komt naar de Reggehal. Aanvang: 16.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer