Amicitia ondermaats tegen Victum

Amicitia probeerde in Houten Victum te bedwingen om eindelijk eens een paar extra winstpunten te kunnen noteren. De wedstrijd begon tien minuten later omdat de scheidsrechter vertraging had opgelopen in het drukke vakantieverkeer.

De eerste twintig minuten startte de Toyota Drent formatie goed. Er werd fel gestreden om elke bal en de doelpunten vielen om en om. Bij 6-5 miste Victum een strafworp en bleef Amicitia eerst nog erger bespaard. Daarna zakte Amicitia ver terug en verviel het in oude fouten. Slordige passing, foute keuzes en kansen missen, waar Victum dankbaar gebruik maakte van de hen geboden ruimte. Ruststand 10-6.

Na rust kwam Amicitia terug in de wedstrijd door hard te werken. Victum profiteerde eerst opnieuw van fouten van de Vriezenveners, maar na ruim een kwartier spelen bracht Amicitia toch de aansluitingstreffer tot stand (12-11). Dat deed het enkele minuten later nog een keer (13-12) maar daarna was de spreekwoordelijke koek op. Victum speelde de wedstrijd rustig uit en scoorde nog twee keer, in tegenstelling tot Amicitia dat maar kansen bleef missen. Eindstand 15-12.

Het is tot dusver een lastig seizoen voor Amicitia dat door dit resultaat opnieuw onderaan in de poule staat. De Parabool en MIA staan een plaats hoger elk met één punt meer. Komende zaterdag speelt Amicitia thuis tegen ODIK. De wedstrijd op sportpark Het Midden begint om 16:00 uur en wordt vooraf gegaan door Amicitia 2 dat speelt tegen OWK 2 (14:30 uur).