Prima herstel DOS’37 door winst na goed spel

DOS’37 speelde in vergelijking met de vorige wedstrijd goed. Het was geconcentreerd, toonde inzet met vechtlust en won bijna alle duels. De Vriezenveners zegevierden in een goede en gelijkwaardige wedstrijd tegen de koploper in de eerste klasse D met 2-1. In Doetichem was het voor DOS’37 een kansloze middag tegen DZC’68. Het team van trainer Jeroen Niks wilde een goed herstel laten zien en dat moest gebeuren tegen het ongeslagen Go Ahead Kampen. Van de laatste negen opeenvolgende competitiewedstrijden in Vriezenveen wonnen de gasten er maar liefst zes. Ook in de eerste drie duels van deze competitie trokken de Kampenaren aan het langste eind en kwamen als lijstaanvoerder op bezoek.

De ploeg van trainer Gert van Duinen gaf binnen drie minuten haar visitekaartje af. Nick Hendriks zette met een lange dieptepass Luuk Knul vrij voor doelman Patrick Nitert. De laatste pareerde de inzet en zorgde daarmee voor extra motivatie binnen de thuisploeg. Dat werd duidelijk na een blessurebehandeling van arbiter Assink uit Hengelo, die na enige minuten oponthoud weer verder kon. Na de pogingen van Rob ter Horst en Kees Tol waren de Vriezenveners de bovenliggende partij. Er werden diverse kansen met goed combinatiespel uitgespeeld, terwijl er maar twee keer doel werd getroffen. Koen Nijkamp tekende uit een voorzet van Hidde Boers met een schot voor de 1-0. Met een snelle reactie op een afgeweerde kopbal van Ronald te Morsche bracht Menno Kamphuis met een halve omhaal de 2-0 op het scorebord.

Na rust namen de mannen uit de Hanzestad het initiatief over. Kees Tol verscheen in die fase alleen voor doelman Nitert. Nick van der Kooi zette hem na een prima actie in staat om te scoren. Tol schoof de bal naast het doel. Beide elftallen waren daarna gelijkwaardig. Toch werd de druk op het Vriezenveense doel in de slotfase groter, maar DOS’37 hield voorlopig stand. De spanning keerde terug na de treffer van Nick van der Kooi. Hij wist het net te vinden met een kopbal via zijn achterhoofd, waarbij de bal met een boog over doelman Nitert ging: 2-1. Als de doelman in blessuretijd nog een goede kans van Go Ahead Kampen onschadelijk maakte, was de strijd gestreden. Het werd een verdiende overwinning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer