Totale offday voor zaalvoetballers Excelsior’31

Afgelopen vrijdagavond gaven de zaalvoetballers van Excelsior’31 niet thuis in Eindhoven. De Rijssenaren verloren het uitduel tegen ZVV Eindhoven met maar liefst 7-0. Excelsior’31 blijft hierdoor steken op drie punten uit vier duels in de eerste divisie.

Zonder de geschorste Remco van Leeuwen en een aantal half fitte spelers kon Excelsior’31deze avond geen potten breken. Binnen een mum van tijd keek Excelsior’31 tegen een 3-0 achterstand aan. Een achterstand die in het zaalvoetbal niet alles zegt. De thuisploeg stond al snel op vijf overtredingen en moest tot aan rust op de ‘rem’ trappen om niet tegen 10-meter-trappen aan te lopen. Excelsior’31 kwam er hierdoor voetballend een paar keer goed uit en kreeg maar liefst vier grote kansen op een doelpunt. Maar naast dat de organisatie deze avond zoekende was, liet het in de afronding ook af weten. Ruststand 3-0.

De tactiek voor de tweede helft was aan dovemansoren. Want binnen welgeteld 50 seconden incasseerde Excelsior’31 twee tegentreffers. De moed zakte er helemaal in en de thuisploeg liep vervolgens uit naar een 7-0 overwinning.

Aankomende week is Excelsior’31 vrij. De week daarop speelt het op vrijdag 29 oktober een thuisduel tegen Sportclub Olympic